Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Izrāde 'Karalis' Svētā Dominika baznīcā
26.05.2007 pl. 09:01

20. maijā, Liepājā, Svētā Dominika baznīcā, visi interesenti bija aicināti uz  izrādi „Karalis”, kuru bija ieradušies parādīt kristīgu studentu teātra trupa no Viļņas.

Šo filozofisko drāmu pieaugušajiem ir iestudējusi režisore Sigute Sapranavičute. Interesants ir fakts, ka izrādē piedalās ne tikai studenti no Lietuvas, bet arī no Indijas, Pakistānas un Spānijas: Šakir Vahid, Nitiš Gupta, Rafik Kamran, Churam Šachzad Alvi, Fabio Luis Cherbozo un citi.

Izrāde „Karalis” stāsta par pasaulīgo karali Aškamsumu un debesu Karali Kristu, kuri satiekas. Karalis Aškamsums ir cēlsirdīgs karalis, kurš meklē savu tautu, kas bija paņemta nebrīvē. Savā ceļā viņš satiek Kristu, kurš cenšas mīkstināt savā starpā citu ķildīgo valdnieku dēlu sirdis.

Izrādē tika izmantoti krāšņi atribūti, kā, piemēram, karogi un drēbes, kurus ir veidojusi pati izrādes autore, kā arī tika izmantotas iespaidīgas deju kompozīcijas un austrumnieciska mūzika. Uzvedums notika lietuviešu valodā, bet skatītājiem bija pieejams rakstisks izrādes sižeta tulkojums latviešu valodā.

Kā pastāstīja trupas režisore Sigute Sapranavičute, teātra trupas studenti kopā sanāca pirms pieciem gadiem. Pavisam šajā trupā darbojas 15 cilvēki. Režisore atklāja, ka ārvalstu studentus piesaistīja viņas vīrs, kurš jau iepriekš pazina šos jauniešus. Tā kā izrāde ir lietuviešu valodā, trupas dalībnieki nekur ārpus Lietuvas nebija uzstājušies, tāpēc bija ļoti priecīgi par tēva Pētera Aglonieša piedāvājumu un uzaicinājumu uzstāties Liepājā. Savas darbības laikā viņi ir uzstājušies jau vairākās Lietuvas pilsētu baznīcās. Dalībnieki pastāstīja, ka viņiem ļoti patīk ceļot un rādīt šo un citas izrādes, jo tā ir sava veida evaņģelizācija cilvēkiem. Viņi cer, ka skatītāji spēj pieņemt to, ko viņi cenšas parādīt cilvēkiem - ka ir viens mīlošs Dievs, Kristus, kurš nes mīlestību un gaismu pasaulei. Nākamās izrādes ir jau ieplānotas Lietuvā jūnija un augusta mēnešos.

Sanita Zustere, Vatikāna Radio, Liepāja
Foto: Katedrāle.lv

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)