Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Dievkalpojumi pie krustiem arī Kurzemē
28.05.2007 pl. 09:42

Maija mēnesis Baznīcā ir veltīts Marijai, Vissvētākajai Jaunavai un Mātei. Godinot Dievmāti, arī Kurzemes diecēzē visu maija mēnesi Jūrkalnē un Alsungā notiek dievkalpojumi pie krustiem par godu Jaunavai Marijai.

Kā pastāstīja Jānis Priedoliņš no Jūrkalnes, viens no šo maija dievkalojumu dalībniekiem, jau pagājšgad  ziemā marijāņu brālis Jānis Traubergs noorganizēja rožukroņa pulciņus gan Jūrkalnē, gan Alsungā, bet šogad pavasarī, pulciņa dalībniekiem radās ideja turēt dievkalpojumus pie krustiem, kā tas notiek Latgalē. 

Galvenās šīs idejas iniciatores bija Terēzija Priedoliņa no Jūrkalnes un viņas māsa Ausma Čača no Alsungas.

Pirmais dievkalpojums pie krusta notika mežā aiz Jūrkalnes. Tas tika veltīts par piemiņu izbēgušajiem rekrūšiem. Šajā piemiņas dievkalpojumā piedalījās 25 cilvēki. Otrs maija dievkalpojums pie krusta notika Alsungā „Rotkaļos” pie Ausmas Čačas mājas, kurā dalību ņēma jau 50 cilvēki. Trešais pieturas punkts bija tikšanās pie ugunsdzēsēju krusta Alsungā, kurā piedalījās apmēram 35 cilvēki, bet pēdājais dievkalpojums pie krusta notika Jūrkalnē „Dzērviņos”, pie Terēzijas Priedoliņas mājas, dalību ņemot jau 45 cilvēkiem.

Kā uzsvēra Jānis Priedoliņš, šo dievkalpojumu laikā tiekot dziedātas dziesmas svētās Mātes godam, skaitīta Viņai veltītā litānija un citas lūgšanas. Noslēguma dievkalpojumā pie krusta Jūrkalnē piedalījās arī priesteris Toms Priedoliņš, kurš pastāstīja par savu svētceļojumu uz Fatimu un Lurdu, deva svētību visiem dievkalpojuma dalībniekiem, kā arī novēlēja tālāku dedzību Dievmātes godināšanā.

Pēdējais maija dievkalpojums svētās Jaunavas Marijas godam notiks Alsungā pie Zaļuma krusta.

Sanita Zustere, Vatikāna Radio, Liepāja