Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Rekordliels ziedojums organizācijai 'Kirche in Not'
30.05.2007 pl. 09:24

Starptautiskā katoļu organizācija Kirche in Not 2006. gadā no labdariem ir saņēmusi vislielākos ziedojumus tās pastāvēšanas vēsturē.

Pirmo reizi 60 gadu laikā organizācijai ziedoti 81 milj. eiro, kas ir par 7 miljoniem vairāk nekā gadu iepriekš.

No atskaitēm, ko sniedz Kirche in Not, redzams, ka pagājušajā gadā saņemtā nauda izlietota atbalstot Baznīcas apustulisko darbību 137 pasaules valstīs. Vislielāko palīdzību dažādu projektu realizācijai saņēmusi Baznīca Brazīlijā, pēc tam Indijā, Ukrainā, Kongo, Sudānā un Krievijā.

Galvenokārt līdzekļi izlietoti baznīcu un citu sakrālu objektu būvniecībai un remontam, priesteru izglītošanai, reliģiskās literatūras izdošanai, palīdzot reliģijas zinātnei, transportlīdzekļiem draudzes aprūpei, katoļu mediju atbalstam. 12,6 milj. eiro organizācija izlietojusi atbalstot priesterus Āfrikā, Āzijā, Latīņamerikā un  Austrumeiropā. Šajos reģionos priesteri bieži ir spiesti izmantot šāda veida atbalstu, lai varētu pildīt visnepieciešamākos ar draudzes aprūpi saistītos darbus un izdzīvot paši.

No Kirhe in Not sniegtās informācijas redzams, ka organizācija atbalstījusi katru devīto priesteri visā pasaulē, vairāk nekā 1000 semināristus, kā arī sieviešu kongregācijas vairāk nekā 100 pasaules valstīs.

Wiara.pl
Foto: Kirche in Not