Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Indijā arestēti 4000 kristieši
02.06.2007 pl. 10:07

Indijā tika arestēti vairāk nekā 4 tūkstoši kristiešu demonstranti, kas devās gājienā pa Indijas galvaspilsētas ielām, pieprasot no valdības pārtraukt  klusēt par vardarbību pret kristiešiem.

Kā ziņo AsiaNews, 29. maija mītiņš tika organizēts drīz pēc tam, kad pa televizoru tika demonstrēti uzbrukumi kristiešiem un citi pret kristiešiem vērsti incidenti.

Lai arī akcijas organizētāji gaidīja, ka demonstrācijā piedalīsies apmēram 2 tūkst. cilvēki, pie parlamenta ēkas Deli sapulcējās gandrīz 5 tūkst. Mītiņa dalībnieki prasīja aizstāvēt cilvēku cieņu, kā arī kristiešu un citu reliģiju minoritāšu konstitucionālās tiesības. Vēlāk policija apstiprināja, ka tika arestēti apmēram 4 tūkst. cilvēki, lai gan drīz pēc tam lielākā daļa tika atbrīvoti.

Indijas kristiešu padomes ģenerālsekretārs un Indijas katoļu apvienības prezidents Džons Dajals, pēc šī notikuma teica: „Pirmo reizi, kopš 1997. gada tika arestēti tik daudzi kristieši. Tas likās neticami, redzēt katoļu mūķenes, protestantu mācītājus, pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus un citus dziedam policijas iecirknī kristiešu atbrīvošanās dziesmas.”

Agnuz.info