Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Iesvēta divus priesterus
05.06.2007 pl. 09:27

Svētdien Svētā Jāzepa Romas katoļu katedrālē Liepājas un Kurzemes bīskaps Vilhelms Lapelis par priesteriem iesvētīja divus diakonus – Andri Vasiļevski un Jāni Meļņikovu.

Abi jaunie priesteri šogad beidz Rīgas Teoloģijas institūtu, kur mācījušies četrus gadus. Abi turp devušies ko Kurzemes diecēzes – Jānis Meļņikovs nāk no Gaiķu pagasta, bet Andris Vasiļevskis no Nīcas. Šajā svinīgajā notikumā līdzi dzīvoja simtiem katoļu draudžu cilvēku, katedrāle bija cilvēku pilna. Svētajā misē klāt bija arī Rīgas Teoloģijas institūta rektors Juris Jalinskis, citi garīdznieki.

Bīskaps Vilhelms Lapelis vēlēja jaunajiem priesteriem kļūt par Jaunās derības priesteriem, bīskapa palīgiem, baznīcu veidojot par Dieva tautu, dzīvo Dieva templi. Abi jaunie priesteri savu gribu kalpot Dievam apliecināja arī draudzes priekšā. Andris Vasiļevskis kā jauniesvētītais priesteris pirmo svinīgo Svēto misi vadīja un īpašo svētību dāvāja 4. jūnijā Liepājas Svētā Meinarda baznīcā, bet Jānis Meļņikovs – šosestdien Majoru katoļu baznīcā. Jauno priesteru iesvētīšana notika katoļu baznīcai nozīmīgā dienā – Trīsvienības svētkos.

Liepajniekiem.lv