Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Ģimenes vērtību popularizēšana iekļauta Liepājas pilsētas attīstības plānā
21.06.2007 pl. 12:25

Jūnija Liepājas Reliģisko lietu komisijas sēdē tika apspriesti vairāki aktuāli jautājumi, kā arī izskatīts Liepājas pilsētas attīstības plāna projekts.

Liepājas pilsētas attīstības plāns tiek izskatīts laika termiņā no 2007. gada līdz 2014. gadam. Plāns tiek izskatīts vairākās domes struktūrās, līdz ar to, arī Reliģisko lietu komisijā. Liepājas pilsētas attīstības plānā vienā no punktiem ir uzsvērtas ģimenes vērtības, kuras ir jāpopularizē sabiedrībā, lai tās būtu veselas un stipras.

Komisijas dalībnieki izskatīja arī jautājumu par Liepājas centrālās slimnīcas kapelāna atalgojumu un nosprieda lūgt Liepājas pilsētas domei piešķirt līdzekļus Liepājas pilsētas slimnīcas kapelāna algai.

Reliģsko lietu komisijas priekšsēdētājam Jānim Bitānam Krievu kopiena iesniedza izskatīšanai lūgumu atbalstīt divas izstādes. Viena izstāde norisināsies augustā ar nosaukumu „Vecticībnieki – Latvijas zemes sāls”, kura būs veltīta Liepājas vecticībnieku baznīcas 100 gadu jubilejai, bet otra – septembrī ar nosaukumu „Nav zināmi Tavi ceļi - Dievs”, kura būs veltīta Tihvinas Dievmātes svētbildes vēsturei, kura pēc jaunāko pētījumu datiem II Pasaules kara laikā dažas dienas atradās Liepājā. Šis lūgums no Reliģisko lietu komisijas puses tika apstiprināts.

Vēl joprojām aktuāls jautājums ir azartspēļu ierīkošana. Triju spēļu zāļu ierīkošana pilsētā ir jau atteikta, balstoties uz iedzīvotāju balsojumu. Liepājas pilsētas iedzīvotājiem bija iespēja izteikt savu viedokli, balsojot pilsētas portālā, kā arī aizpildot anketas Liepājas pilsētas Attīstības pārvaldes Komercdaļā. Kopumā azartspēļu ierīkošanu neatbalsta 3250 iedzīvotāji, bet atbalsta tikai 89 iedzīvotāji. Arī turpmāk, ierīkojot spēļu zāles, tiks ņemts vērā iedzīvotāju viedoklis.

Sanita Zustere, "Vatikāna Radio" /Liepājā/
Katedrāle.lv