Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Trešās Kurzemes bīskapijas Jauniešu dienas noslēgušās
26.06.2007 pl. 15:54

Ikviens cilvēks izjūt vēlmi mīlēt un tikt mīlētam. Tomēr, cik grūti ir mīlēt, un ar cik daudzām kļūdām un neveiksmēm ir jārēķinās mīlestībā! Tādēļ daudzi pat apšuba, vai mīlestība vispār ir iespējama.

Tomēr pāvests Benedikts XVI savā vēstījumā 22. Pasaules Jauniešu dienai „atklāj” Mīlestību. Viņš saka, ka mīlestība ir iespējama, un ka viņa vēstījuma mērķis ir palīdzēt ikvienam jaunietim – kas ir cilvēces nākotne un cerība – uzmodināt paļāvību mīlestībai, kas ir patiesa, ticības pilna un stipra; mīlestībai, kas izraisa mieru un prieku; mīlestībai, kas vieno cilvēkus un ļauj viņiem justies brīviem respektējot vienam otru.

Arī Kurzemes diecēzē, atsaucoties un pāvesta aicinājumu, Liepājas bīskaps Vilhelms Lapelis no visas sirds deva savu svētību Kurzemes Jauniešu dienām, lai katrs jaunietis būtu aizvien vairāk patiesas Mīlestības cilvēks.

Kurzemes Jauniešu dienās, kuras notika no 23.jūnija līdz 25.jūnijam Lēnās, Dieva Mīlestības atklāšana notika caur sakramentiem. Jauniešiem šajās dienās bija iespēja tuvāk iepazīt un izdzīvot Kristības sakramentu un Grēksūdzes sakramentu, kā arī Euharistijas sakramentu, kuru palīdzēja jauniešiem labāk izprast „Pro Sanctitates” māsas.

Neskatoties uz to, ka Kurzemes Jauniešu dienas notika pašā līgo vakarā, uz tām ieradās ne tikai jaunieši no Kurzemes bīskapijas, bet arī no Rīgas un citām Latvijas vietām.

Kā atklāšanas dienā atzīmēja viens no Kurzemes Jauniešu dienu organizatoriem, Dienvidkurzemes dekāns Gatis Bezdelīga,  uz šīm jauniešu dienām ir ieradušies tie jaunieši, kuriem tās ir ļoti nepieciešamas, kuri nenobaidījās no attāluma, nenobaidījās no Jāņu lietus, kuri ir tik drosmīgi, lai visi kopīgi atklātu Dieva Mīlestību.

Kurzemes Jauniešu dienās tika piedāvāti arī dažādi pasākumi, kā darbs grupās, pārgājiens, sacensības, līgo nakts balle, kuros katrs jaunietis varēja izvēlēties sev tīkamāko un ņemt dalību.

Protams, centrālo vietu šajās dienās ieņēma ikdienas Sv.Mise, kurā jaunieši varēja tikties ar Jēzu un pieņemt Viņu savās sirdīs.

Kurzemes Jauniešu dienu noslēgumā notika Liepājas bīskapa Vilhelma Lapeļa katehēze, kurā bīskaps pastāstīja par sakramentālās dzīves nozīmi. Pēc katehēzes, jauniešiem bija iespēja uzdot Liepājas bīskapam sev interesējošus jautājumus.

Kurzemes Jauniešu dienas noslēdzās ar Sv. Misi.

Sanita Zustere,"Vatikāna radio"/Liepāja/
Katedrāle.lv