Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Kardināls Jānis Pujats par Svētās Terēzes no Lizjē relikviju svētceļojumu Latvijā
30.06.2007 pl. 09:47

Latvijas jauniešiem un pārējiem ticīgajiem ir reta izdevība piedalīties dievkalpojumos, kas saistīti ar svētās Terēzes relikviju svētceļojumu pa daudzām mūsu zemes katoļticīgo draudzēm no šī gada 1. līdz 19. jūlijam.

Tiek jautāts: kāpēc šis sarkofags ar viņas mirstīgajām atliekām tiek vests uz Latviju? - Īsi sakot, lai parādītu godu izcili svētam cilvēkam.

Vēsture liecina, ka visos laikos ievērojamiem cilvēkiem tika parādīta cieņa arī pēc viņu nāves. To apliecina Ēģiptes faraonu piramīdas un citu seno valdnieku mauzoleji, kā arī kristiešu bazilikas, kas celtas uz Kristus apustuļu kapavietām.

Cilvēki mēdz apmeklēt sev mīļu tuvinieku atdusas vietas un dodas pat īpašos ceļojumos, lai apmeklēt apustuļu un citu svēto relikviju vietas.

Ne visi varam aizbraukt uz Franciju, lai pagodinātu mums pazīstamo un mīļo svēto Terēzi no Lizjē viņas dzimtenē. Bet, lūk, viņas relikvijas gandrīz trīs nedēļas uzturēsies Latvijā!

Kāda nozīme mūsu dzīvē ir šim Terēzes relikviju svētceļojumam? Mēs droši varam cerēt uz svētās Terēzes garīgo klātbūtni šajā svētceļojumā. Pamats tam ir mūsu ticība dvēseles nemirstībai, svēto sadraudzībai un tam, ka svētie dzird mūsu lūgšanas neatkarīgi no tā, kur mēs atrodamies. Tātad klusībā un paļāvībā mēs varam cerēt, ka svētās Terēzes - Baznīcas misiju aizbildnes un mūsu Garīgā semināra patroneses - ceļojuma laikā pār mūsu draudzēm nolīs "rožu lietus".

Ceram arī, ka daudzi iepazīs un iemīlēs Terēzes "mazo ceļu" uz garīgo pilnību, kuru viņa sekmīgi sasniedza savā tik īsajā dzīves laikā.


Kardināls Jānis Pujats

Rīgā, 2007.g. 23. jūnijā

Katolis.lv