Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Benedikts XVI pasludināja apustuļa Pāvila jubilejas gadu
09.07.2007 pl. 12:14

Pāvests Benedikts XVI no 2008. gada 28. jūnija līdz 2009. gada 29. jūnijam ir pasludinājis jubilejas gadu, veltītu sv. apustulim Pāvilam.

Viņš uzsvēra, ka mūsdienu Baznīcai ir vajadzīgi kristieši, kas misionāra enerģiskumā un upurgatavībā vēlētos līdzināties šim apustulim. 

Tādējādi Katoļu Baznīca atzīmēs 2000 gadu kopš apustuļa Pāvila piedzimšanas. Precīzi nav zināms viņa piedzimšanas gads, tomēr vēsturnieki uzskata, ka tas noticis starp 7. un 10. gadu pēc Kristus piedzimšanas.

Par gaidāmo jubilejas gadu Benedikts XVI paziņoja 28. jūnijā dievkalpojuma laikā, sv. apustuļu Pētera un Pāvila, Romas aizbildņu, svētku priekšvakarā.

„Dārgie brāļi un māsas, šodien, tāpat kā kristietības rītausmā, Kungam vajadzīgi mācekļi, kas ir gatavi sevi upurēt. Viņam ir vajadzīgi liecinieki un mocekļi, līdzīgi apustulim Pāvilam,” – teica pāvests.

Sv. Pāvila gads tiks atzīmēts ar īpašiem dievkalpojumiem un pasākumiem Romā, tāpat to jāsvin arī citās baznīcās, reliģiskajos ordeņos un institūcijās, kas saistīti ar apustuļu vārdu, pavēstīja Benedikts XVI.

Pāvests norādīja, ka jubilejas gads būs ekumēnisks,  tas atspoguļos svētā ieguldījumu visu kristiešu vienotībā. Viņa teikto ar aplausiem uzņēma svētceļnieki, kas bija pulcējušies uz dievkalpojumu.

Tāpat pāvests norādīja, ka sv. Pāvila gadā jāvelta īpašu uzmanību katoļiem no dažādām valstīm, kas vēlēsies veikt grēku nožēlas svētceļojumu pie apustuļa kapu.

Vēl pāvests pavēstīja, ka piemiņas gadā tiks organizēti simpoziji un sarakstītas īpašas publikācijas, veltītas apustuļa Pāvila vēstulēm.

Blagovest - info