Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Svētceļojums 450 km garumā sācies
27.07.2007 pl. 16:16

Ar devīzi “…lai jūs viens otru mīlētu - kā es jūs mīlēju…” (Jņ 13,34) 27. jūlija rītā 25 svētceļnieki uzsāka svētceļojumu no Liepājas uz Aglonu.

Svētceļot gribētāji no Liepājas, Aizputes, Saldus, Talsiem un Rīgas piektdienas rītā Liepājas katedrālē saņēma svētību no bīskapa V.Lapeļa un priestera M.Kempas, lai kājām varētu mērot vairāk nekā 450 km garo ceļu un 13. augustā nokļūt Aglonā.

Tā kā lielākā daļa svētceļotāju parasti ir jaunieši, tad par galveno apceres tēmu ceļā uz Aglonu šogad ir izvēlēta pāvesta Benedikta XVI vēstule jauniešiem, no kuras arī ir ņemts svētceļojuma moto.

Kā pastāstīja svētceļojuma vadītājs, priesteris Mariušs Kempa, ceļā ir devušies gan ticīgie, kas to dara pirmo reizi, gan arī tādi, kas iet atkārtoti.

Pirmais dievkalpojums svētceļojumā notika Grobiņas sv. Brigitas baznīcā. Sv. Misi vadīja bīskaps V.Lapelis, kurš jau tradicionāli svētceļo kopā ar parējiem līdz Jelgavas bīskapijas robežām. "Šis ir īpašs laiks, jo uzsākam svēto ceļojumu uz Aglonu," iesākot dievkalpojumu klātesošos svētceļniekus uzrunāja bīskaps.

Ikviens kurš vēl vēlas var pievienoties svētceļnieku grupai no Liepājas iepriekš sazinoties ar priesteri Mariušu Kempu.

Katedrāle.lv