Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Fērbija vietā runājošs Jēzus
30.07.2007 pl. 20:12

ASV bērni drīzumā varēs rotaļāties ne tikai ar Spaidermeniem, Bratz lellēm un citām līdz šim populārām rotaļlietām, bet arī ar pēc Bībeles tematikas veidotām lellēm, piemēram, runājošu Jēzu, Mozu vai Goliātu, vēsta BBC.

Sākot ar augusta vidu, Wal-Mart, kas ir lielākais rotaļlietu mazumtirgotājs ASV, pirmo reizi laidīs pārdošanā pēc Bībeles tematikas veidotu rotaļlietu sēriju.

Kompānijas One2believe, kas ražo rotaļlietas, īpašnieks Deivids Soča (David Socha) norādījis, ka vietās, kur tiek pārdotas rotaļlietas, var redzēt mantas un lelles, kas veicina un glorificē ļaunumu, postu, melus un krāpšanos, turklāt lellēm esot pārāk atklāts apģērbs, piemēram, stringa apakšbikses. Jaunā rotaļlietu sērija esot balstīta ne vien uz spēlēšanās prieku, bet arī uz garīgumu.

Pēdējos gados esot vērojams, ka pārdošanas apjomi precēm, kuras ir saistītas ar Bībeles tematiku - mūzikai, grāmatām, apģērbam u.c. - ASV arvien palielinās. Gandrīz 12% amerikāņu tērē vairāk nekā 50 ASV dolārus mēnesī reliģiskiem produktiem, bet 11% tērē 25-29 ASV dolārus mēnesī šādiem nolūkiem, liecina pētījums.  

Pēc Bībeles tematikas ražotās rotaļlietas esot veidotas tā, lai būtu maksimāli pievilcīgas jauniem cilvēkiem. Tās jau esot testētas svētdienas skolās un baznīcu grupās.

www.db.lv