Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Uzstāda Solovku klosterī izgatavotu krustu Staļina upuru piemiņai 
09.08.2007 pl. 13:54

12-metrīgs krusts, kuru no koka izgatavoja kokgriezēji Solovku klosterī, pavadījis desmit dienas ilgā krusta upes gājienā uz kuģiem pa Baltās – Baltijas jūru kanālu, Onežas ezeru, Volgu un Maskavas kanālu nonācis Krievijas galvaspilsētā.

8. augustā lielais krusts tika uzstādīts Butovā – pašā lielākā masu nošaušanas  un politisko represiju upuru apbedīšanas vietā.

Tur no 1937. līdz 1938. gadam bija sodīti ar nāvi vairāk nekā 20 tūkst. cilvēki, 323 no kuriem ir pasludināti par svētiem.

Pirmais cilvēks Butovā tika nošauts 1937. gada 8. augustā, bet pirmais latvietis, vienkāršs dzirnavnieks no Piemaskavas, — 28. augustā.

Akcija "Krusta gājiens: Solovki – Butova" notiek starptautiskas garīgi - izglītojošas programmas „Zem Dievmātes zvaigznes” ietvaros.

Tēvs Kirils atzīmēja, ka "šis krusta gājiens notiek ar Aleksija II svētību un ir veltīts visiem, kuri nepieņēma jauno valdību, kas nodibinājās pēc revolūcijas 1917. gadā, un kurus boļševiki zvērīgi nogalināja pirms 70 gadiem. Tieši 1937. gada 8. augustā masveida nošaušanas sākās Butovas poligonā".

Blagovest-info.ru / Katedrāle.lv