Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aglonas bazilika ir trešā populārākā Latvijā
16.08.2007 pl. 12:40

Lai atvieglotu ārvalstu tūristu izvēli plašajā Latvijas tūrisma piedāvājumā un vienlaicīgi radītu objektīvāku priekšstatu par Latvijas tūrisma pamatvērtībām, Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) noskaidroja desmit populārākos Latvijas tūrisma objektus un vietas.

Par attiecīgajiem Top-10 tūrisma objektiem TAVA izdos bukletus, kartes, kā arī tos popularizēs internetā.

Pēc aptaujas rezultātiem, trešo augstāko vērtējumu saņēma Aglonas bazilika ar 62 punktiem, bet pirmās divas vietas ieņem Rundāles pils un Vecrīga, attiecīgi ar 72 un 67 punktiem. TAVA aptaujāja 75 tūrisma ekspertus, kuru vērtējumam tika nodotas 55 dažādas tūrisma piesaistes.

Latvijas Top-10 vēl iekļuva: Jūrmala un SPA centri, Gaujas Nacionālais parks, Kuldīgas vecpilsēta un Ventas rumba, Turaidas muzejrezervāts, Cēsu vecpilsēta un viduslaiku pils, Liepāja un Ventspils. Tūlīt aiz desmitnieka seko: Kino pilsētiņa "Cinevilla", Pedvāles brīvdabas mākslas muzejs un "Aerodium".

"Šāds Top-10 bija vajadzīgs, lai radītu ērtu, viegli pieejamu informatīvu materiālu ar precīzām norādēm, par pašām interesantākajām tūrisma vietām, kuras tūristam būtu jāredz īsa Latvijas apmeklējuma laikā," stāsta TAVA direktors Uldis Vītoliņš.

Pēc TOP-10 noskaidrošanas TAVA izdos bukletus, kartes, kā arī popularizēs attiecīgos objektus internetā, tādejādi palīdzot tūristiem, vieglāk noorientēties plašajā piedāvājumu klāstā un izvēlēties labākos un populārākos objektus, kurus apmeklēt ceļojuma laikā. Izvēlētajām top-desmit piesaistēm tiks pievērsta arī papildus uzmanība nākamā gada Latvijas prezentācijas seminārā "Buy Latvia, buy the Baltics".

Piedāvātajiem tūrisma objektiem bija jābūt vienkārši atrodamiem, atvērtiem apmeklētājiem visu gadu, orientētiem uz plašām interešu grupām. Ap katru no izvēlētajiem top-desmit objektiem varēs tikt veidoti maršruti, kuri ļaus iepazīt attiecīgā reģiona interesantākās tūrisma vietas.