Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Bīskapa Ā.A.Brumaņa jauna sprediķu grāmata
25.08.2007 pl. 15:14

Iznākusi bīskapa Ārvalda Andreja Brumaņa grāmata "Sprediķi". Tā ir jau ceturtā grāmata, kurā apkopotas garīdznieka apceres.

Pirmās trīs - "Mīlestībā vienoti", "Zinu, kam ticu" un "Cerība nepievils" - iznākušas Romā, kad bīskaps vēl strādāja Vatikānā. Tajās apkopti sprediķi, ko viņš sagatavojis, būdams nabadzīgā Bērna Jēzus māsu klostera kapelāns un Rīgas Katoļu garīgā semināra pasniedzējs. Pēdējā grāmatā ievietotas Evaņģēlija apceres, kas radušās, veicot Liepājas diecēzes bīskapa pienākumus. Tajos ir gan domu uzplaiksnījumi, gan gadiem iznēsātas, daudz pieredzējuša cilvēka un Dieva kalpotāja atziņas, kurās autors neuzbāzīgā, literāri izkoptā valodā, saviļņojošos salīdzinājumos dalās ar lasītāju, ļaujot dziļāk izprast Evaņģēliju. Liepājas bīskaps Vilhelms Lapelis ieteicis šo bagātību neturēt zem pūra, jo šādas Evaņģēlija apceres var noderēt citiem priesteriem, kā arī ikvienam ticīgam cilvēkam, lai sevī veidotu evaņģēlisku domāšanas veidu.

Bīskaps Ā. A. Brumanis grāmatas priekšvārdā raksta: "Dievmāte glabāja Dieva Vārdu savā sirdī un to pildīja. Kaut ticīgie rīkotos tāpat un cītīgi ieklausītos Evaņģēlija teiktajos Dieva vārdos!"

Grāmatu izdevusi Romas katoļu baznīcas Liepājas diecēze.

"Kurzemes Vārds" / "Nāc"