Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Svētā Gara konference
30.08.2007 pl. 09:49

No 7. līdz 9. septembrim katoļu misija Effata sadarbībā ar organizāciju Renewal Ministries rīko „Svētā Gara konferenci”, kuru vadīs Dons un Patrīcija Tērbiti ar kalpotāju komandu no ASV.

Konference notiks Rīgā, Ūnijas ielā 99 un būs veltīta katoļu harizmātiskās atjaunotnes 40. gadadienai.

Dons Tērbits Latvijā kalpo kopš 2001.gada, kad notika pirmais vīriešu garīgās atjaunotnes seminārs. 2004. gadā viņa misijai Latvijā pievienojās sieva Patrīcija, kas vada līdzīgus seminārus sievietēm. Dons un Patrīcija sludina Dieva Vārdu un iedrošina cilvēkus atvērties uz Svēto Garu: iepazīt mūsu Kunga bezgalīgo mīlestību un spēku, kā arī ļaut Dievam pavisam konkrēti pārveidot viņu dzīves, atrisināt problēmas, dziedināt slimības, piedzīvot brīnumus. Viņi mudina kristiešus vēl vairāk atvērties uz Dievu un pārliecināties, ka Viņš tik tiešām visu var darīt jaunu. Tērbitu vadīto semināru dalībnieki ir pārliecinājušies, ka viņu kalpošanai ir raksturīgs Dieva Svētā Gara svaidījums, kuru pavada dziedināšanas un atbrīvošanas.

Dons un Patrīcija Tērbiti ir vieni no pieredzējušākajiem kalpotājiem katoļu harizmātiskās atjaunotnes kustībā ASV. Šī garīgās atjaunotnes kustība īpaši uzsver nepieciešamību katram personīgi sevi uzticēt Kristum un saņemt Svētā Gara izliešanos. Kustība aizsākās 1967. gadā ASV, kad neliela grupiņa Duquesne universitātes studentu rekolekcijās pārdomāja Apustuļu darbu lasījumus par Svētā Gara izliešanos Vasarsvētkos un dedzīgi lūdza Dievu ļaut viņiem piedzīvot Kristību un Iestiprināšanas sakramentā saņemtās žēlastības. Lūgšanu naktī jaunieši piedzīvoja spēcīgu garīgu pieredzi, un Jaunajā Derībā minētās Svētā Gara dāvanas (dziedināšana, pravietošana, runāšana mēlēs un mēļu tulkošana, garu pazīšana, u.c.) sāka izpausties viņu dzīvēs. Rekolekcijās piedzīvotā Svētā Gara izliešanās viņu dzīvēs bija tik spēcīga un acīmredzama, ka apkārtējie to nespēja nepamanīt, bet paši jaunieši par to klusēt. Dažu gadu laikā harizmātiskās lūgšanu grupas izplatījās visā pasaulē. 1975.gadā pāvests Pāvils VI uzaicināja kustības līderus uz Romu un sapulcējušos 10 000 dalībnieku klātbūtnē deva tai oficiālu apstiprinājumu.

Dona un Patrīcijas Tērbitu vadītā „Svētā Gara konference" notiks Rīgā, Ūnijas ielā 99 kristīgā centra „Labā Vēsts” konferenču zālē. Tā sāksies piektdien, 7.septembrī plkst.19. Reģistrācija no plkst.18. Īpašs būs sestdienas slavēšanas un aizlūgšanas vakars. Tajā piedalīsies slavēšanas grupas „Effata” un „Revival”. Lūgšanu vakars ir atvērts visiem, arī tiem, kas nepiedalīsies konferencē.

Tālrunis uzziņām par konferenci: 29138841