Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Latvijas Baznīca ieguvusi piecus jaunus teoloģijas bakalaurus
14.09.2007 pl. 09:11

11. septembrī Rīgas Garīgajā seminārā valdīja neliels satraukums, jo mūsu vecākie brāļi semināra absolventi devās aizstāvēt savus bakalaura darbus.

Rīgas teoloģijas institūts ir īpašs ar to, ka bakalaura grāda iegūšana notiek rudenī, atšķirībā no citām augstskolām, kur tas norisinās vasaras sākumā. Vēl viena raksturīga iezīme - četri no pieciem topošajiem bakalauriem ir jauniesvētītie priesteri (daļa no viņiem jau zināmu laiku kalpo draudzes), ārzemju prakse ir pieņemts, ka par priesteri iesvēta tikai tad, kad seminārists ir aizstāvējis diplomdarbu un ieguvis bakalaura grādu teoloģijā.

Kā zināms Rīgas teoloģijas institūts  ir Laterāna Pontifikālās Universitātes filiāle tādēļ šogad pildīt komisijas priekšsēdētaja pienākumus bija ieradies pārstāvis no Laterāna Pontifikālās Universitātes Giovanni Tangorra, Dr. Theol.

Liels uzsvars diplomdarbos šogad tika likts uz garīgām tēmām saistībā ar bīskapu Boļeslavu Sloskānu.

Komentējot pētnieciskos darbus par Godināmo bīskapu B.Sloskānu, kā tā laika aculiecinieks un bīskapa Sloskāna garīgais bērns uzstājās bīskaps A.Justs.

Aplausi atskanēja un komentāri pavadīja ikvienu pretendentu uz bakalaura grādu, tā draudzīgā atmosfērā noslēdzās šī diplomdarbu aizstāvēšana. Latvijas Baznīca ir ieguvusi piecus jaunus teoloģijas bakalaurus starp kuriem visaugstāko novērtējumu saņēma A.Prikulis.

Bakalaura grādus ieguva: diak. Gaitis Dubults, pr. Jānis Meļņikovs, pr. Toms Priedoliņš, pr. Antons Prikulis un pr. Andris Vasiļevskis.

Novēlam jaunajiem bakalaura grādu ieguvušajiem absolventiem izturību un spēju pielietot iegūtās zināšanas izglītojot Dieva tautu.

Guntars Skutelis,
"Vatikāna Radio", Rīga