Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Ar iedvesmu un pārmaiņām svētīts gads
26.09.2007 pl. 14:01

Ir pagājis gads, kopš dekāns Jānis Zviedrāns kalpo Bauskas un Iecavas draudzē.  22. septembrī draudze Bauskas katoļu dekānam bija sagādājusi jauku pārsteigumu.

Šajā dienā dievkalpojumu vadīja Ozolaines katoļu priesteris Romualds Baļčūns, kurš aizlūdza par monsinjoru Zviedrānu.

Šajā laikā abos dievnamos notikušas ievērojamas pārmaiņas. Bauskā turpinās baznīcas un priestera mājas apkārtnes labiekārtošana, bet 3. septembrī tika iesvētīts krusts jaunceļamās Iecavas katoļu baznīcas tornī. Jānis Zviedrāns informē, ka celtniecība tuvojas noslēgumam, ir jāveic tikai iekšdarbi, tempi būs atkarīgi no finansējuma. Ja izdosies atrast nepieciešamos līdzekļus, tad nākamgad celtniecība varētu tikt pabeigta. "Ieceru un jaunu ideju man ir tik daudz, ka pietiks visam mūžam. Pašlaik bruģējam celiņu ap Bauskas baznīcu. Mana saimniecības vadītāja Dace Miglāne to ir iemanījusies darīt tikpat veikli kā profesionāli meistari. Drīzumā dievnama dārzā uzstādīsim jaunu krustu, tas jau ir pasūtīts amatniekam. Noteikti vajadzētu nokrāsot fasādi, atjaunot altārgleznu, bet izbalējušo, savu laiku nokalpojušo Krusta ceļa svētgleznu vietā būtu jāiegādājas citas. Šoruden tiks ieliktas jaunas ārdurvis sakristejai, būtu nepieciešams atjaunot arī grīdas segumu," monsinjors Zviedrāns ar saviem nodomiem iepazīstina "Bauskas Dzīvi".

Draudzes locekle Veronika Grosberga atzīst, ka Jānim Zviedrānam piemīt talants iedvesmot un saliedēt cilvēkus, kā arī izcilas organizatora spējas: "Svētīgas ir Mises, ko dekāns ļoti izjusti vada. Tās man sniedz garīgu piepildījumu visai nedēļai." Savukārt Alvīne Cīrule atceras 30. augustā katoļu draudzes rīkoto procesiju pa pilsētu un noslēgumu Bauskas pilī. Tās mērķis bija aizlūgumi par pilsētu, iedzīvotājiem, atbrīvošanu no atkarībām un okultiskām darbībām. Procesiju vadīja tēvs Rufuss Pereira – indiešu izcelsmes garīdznieks, Starptautiskās katoļu eksorcistu asociācijas pārstāvis. Alvīne Cīrule izjutusi lielu gandarījumu, ka todien kopā ar ticīgajiem bijusi arī pilsētas Domes priekšsēdētāja Ārija Gaile, kura uzrunājusi publiku dievkalpojumā un pateikusies par baznīcas rūpēm sabiedrības garīgajā atveseļošanā.

Raksturojot kalpošanas pirmo gadskārtu Bauskā, monsinjors Zviedrāns ir lakonisks: "Es klusībā pateicos Dievam par nodzīvoto gadu un lūdzos spēku turpmākai kalpošanai."

Bauskasdzive.lv
Foto: pr.Gatis Bezdelīga