Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Daugavpils Jēzus Sirds baznīcai – gada jubileja
10.10.2007 pl. 17:09

Egita Terēze Jonāne

7. oktobrī Rožukroņa Karalienes svētkos Daugavpils Jēzus Sirds draudze svinēja sava dievnama pastāvēšanas pirmo gadadienu.

“Lūdzot Rožukroni, mēs caur Mariju dodamies pie Jēzus. Rožukroņa lūgšanā paustie lūgumi vienmēr nonāk pie Jēzus,” svētrunā uzsvēra Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. Forštates iedzīvotāji jau pirms 1940. gada ilgojušies pēc savas baznīcas, un tikai vairāk kā pēc sešdesmit gadiem – 2006. gada 1. oktobrī tika iesvētīts dievnams Jēzus Sirds godam.

Draudzes katehēte Veronika “Latgales Laikam” pastāstīja, ka šo Jēzus Sirds baznīcu draudze izlūgusi ar Rožukroņa lūgšanu. “Sākotnēji lūgšanu grupa pulcējās manā dzīvoklī, un tagad, kad mums ir sava baznīca, Rožukroni lūdzam dievnamā piektdienās un svētdienās. Caur Rožukroņa lūgšanu mēs saņemam Dieva mīlestības dāvanas,” teica Veronika.

Par atbalstu baznīcas celtniecībā bīskaps un Jēzus Sirds draudzes prāvests Andris Ševels pateicās Satiksmes ministram Aināram Šleseram, Satiksmes ministrijas parlamentārajam sekretāram Vitālijam Aizbaltam, Daugavpils domes priekšsēdētājai Ritai Strodei, kā arī klātesošajiem – Daugavpils Sv. Pētera draudzes dekānam Aleksandram Madelānam, 9. Saeimas deputātam Anatolijam Mackevičam, Daugavpils rajona padomes izpilddirektorei Vandai Kezikai un Jēzus Sirds draudzei.

Bīskaps saņēma daudz ziedu un dāvanu, un starp tām arī draudzes dziedāto dziesmu ar Sv. Terēzes vārdiem un T-kreklu ar Jēzus attēlu. Ar gaismas simbolu eņģeli brāļu draudzi sveica arī Borisa un Gļeba pareizticīgu draudzes pārzinis Georgijs Popovs.

Bīskaps Jānis Bulis atzina, ka jāiet vēl viens solis uz priekšu – paklausot ticīgo lūgumam, jāceļ dievnams arī Daugavpils Ķīmiķu mikrorajonā. Viņš pauda cerību, ka Daugavpils dome turēs vārdu un dievnama celtniecībai iznomās zemes gabalu. Šobrīd jau izveidota draudze un atrastas draudzes telpas. “Ja dome iznomās zemi, tad mēs varēsim celt baznīcu,” teica J. Bulis.


Foto: Egita Terēze Jonāne