Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Iesvēta Iļģu pansionāta izremontētās telpas
15.10.2007 pl. 11:02

10. oktobrī Grobiņas pagasta Iļģu pansionātā, tur dzīvojošiem iemītniekiem, tika iesvētītas viena korpusa izremontētās jaunās telpas.

Iļģu pansionātā dzīvo vairāk 300 cilvēki ar garīgi-psihiskiem un fiziskiem veselības traucējumiem. Kā pastāstīja Emerita Frišmane un Ruta Paipa, kuras pārstāv Grobiņas katoļu draudzi, pansionātā jau 10.gadus tiek sniegta arī garīgā aprūpe no Romas katoļu Baznīcas puses, savukārt dominikāņu tēvs Pēteris Aglonietis tur kalpo jau 7 gadus. Vienu reizi mēnesī šiem cilvēkiem ir iespēja satikties ar tēvu Pēteri individuāli, gan kopīgi piedaloties Sv. Misē, kā arī piedalīties kopīgi rīkotajos pasākumos ar Sv.Dominika katoļu draudzes jauniešiem. Kā atzīmēja Grobiņas katoļu baznīcas pārstāves, kuras palīdz tēvam Pēterim apzināt slimos un tiem nepieciešamo katolisko garīgo aprūpi, šie cilvēki ļoti gaida šīs ikmēneša tikšanās, kas bija redzams arī šajā tikšanās reizē.

Iesvētot Iļģu pansionāta jaunās telpas, tēvs Pēteris atzīmēja, ka šīs jaunās, izremontētās telpas ir liela Dieva dāvana priekš tur dzīvojošajiem iemītniekiem. Viņš novēlēja, lai tiem, kas mājos šajās telpās, tiktu saņemta vispilnīgākā mīlestība, cieņa un labvēlība, lai šajās jaunajās telpās valda atvērtība vienam pret otru, pret ikvienu, kas ienāk šajās telpās, kā arī pret tiem, kas šeit kalpo un vēlas viņiem palīdzēt. Lai visiem ir atvērtas sirdis un mīlestība pret tuvāko, un lai šis nams veicina katra kopdzīvi sadraudzībā un Dieva svētībā. 

Pēc jauno telpu iesvētīšanas sekoja Sv.Mise, kuras laikā Sv.Rakstu lasījumus lasīja un priesterim palīdzēja piekalpot paši pansionāta iemītnieki.

Savā sprediķī dominikāņu tēvs klātesošajiem atzīmēja, ka mēs drīkstam mazāk ēst, drīkstam mazāk runāt, drīkstam mazāk dusmoties, bet toties, drīkstam vairāk ticēt, drīkstam vairāk cerēt un drīkstam vairāk mīlēt. Sprediķa noslēgumā priesteris novēlēja, lai katra dzīve būtu arvien skaistāka, vērtīgāka, pilnīgāka un lai katrs pats tādu veidotu kopā ar Dievu.

Sanita Zustere,
"Vatikāna Radio", Liepāja