Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Fatimā iesvētīta Vissvētās Trīsvienības baznīca
17.10.2007 pl. 13:02

Dievmātes parādīšanās Fatimā 90 gadu atceres galvenās svinības sākās ar jaunās baznīcas iesvētīšanu. 12. oktobra pēcpusdienā liturģiju vadīja pāvesta sūtnis kard. Tarčisio Bertone.

Svētnīcā ir 8800 sēdvietas. Celtniecības darbi sākās 2004. gadā. Tā ir veltīta Vissvētās Trīsvienības godam sakarā ar Fatimas vēstījumu. Kā zināms, notikumi sākās ar eņģeļa pārādīšanos trīs ganiņiem. Vēlāk viņiem vairākas reizes parādījās Dievmāte. Noslēgumā bērniem tika atklāta Vissvētās Trīsvienības vīzija.

Jaunās svētnīcas pamatakmens ir klints gabals no sv. Pētera kapa. Tas novietots galvenā altāra priekšā, lai liecinātu par portugāļu tautas mīlestību uz Euharistiju, Mariju un pāvestu. „Tas ir liels un moderns dievnams. Tam ir 12 durvis, kas veltītas 12 apustuļiem” – intervijā Vatikāna Radio teica svinību dalībnieks arhib. Tadeušs Kondrusevičs. Viņš pastāstīja, ka rotondo baznīcas altārtelpā atrodas skaista mozaika, kurā attēlota Dievmāte, apustuļi un trīs ganiņi. Bijušais Maskavas arhibīskaps piedalījās teoloģijas kongresā par tematu „Fatima XXI gadsimtā”.

„Pēc Fatimas trešā noslēpuma atvēršanas un publicēšanas, šķiet, ka jau viss ir zināms par šiem notikumiem. Vai vēl ir jārunā par Fatimas vēstījuma nozīmi?” – jautāja nesen nominētais Minskas-Mogiļevas metropolīts. Viņš ir pārliecināts, ka Fatimas vēstījums šodien ir īpaši aktuāls. Par to liecina Dievmātes vārdi, ar kuriem viņa aicina visus atgriezties un gandarīt par saviem grēkiem. „Nedrīkstam atkārtot divdesmitā gadsimta kļūdas” – teica arhib. Kondrusevičs.

Runājot par Krievijas atgriešanos, arhibīskaps sacīja, ka viņam bija dota iespēja trīs reizes tikties ar māsu Lūciju. „1996. gadā viņa man teica, ka mūsdienu sekularizētajā un morāles relatīvisma pārņemtajā laikmetā ar vārdu Krievija ir jāsaprot visas valstis. Šodien visai pasaulei ir nepieciešama atgriešanās” – sacīja bijušais Maskavas arhibīskaps. Pēc viņa domām teoloģijas kongress atklāja Fatimas vēstījuma dziļumu un aktualitāti.

Ar svētceļojumu uz Fatimu pirms 16 gadiem arhib. Kondrusevičs uzsāka savu kalpojumu Maskavā. Kopā ar 150 svētceļniekiem no Krievijas viņš nesen apmeklēja Portugāles mariānisko svētnīcu. „Vēlos lūgt svētību savam pastorālajam darbam Minskā” – teica arhib. Kondrusevicš. Viņa ingress Minskas katedrālē notiks 10. novembrī.


Foto: Unitypublishing.com