Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Starptautiski pazīstamā eksperta karmela garīgumā Antonio Sikari konference
17.10.2007 pl. 13:48

19.oktobrī plkst. 18.30 kardināla Julijana Vaivoda svētdienas skolas telpās M.Pils ielā 2 notiks starptautiski pazīstamā eksperta karmela garīgumā Antonio Sikari konference "Terēze no Lizjē: Dieva Vārds mūsu laikmetam". "Autobiogrāfisko manuskriptu" jaunā tulkojuma prezentācija.

Karmelītu tēvs Antonio Sikari (attēlā pa kreisi) ir dzimis 1943. gadā. Iesvētīts par priesteri 1967. gadā. Kopš setiņdesmito gadu sākuma, krīzes laikā, ar dziļu pārliecību sāka palīdzēt sava Ordeņa jaunākajiem brāļiem no jauna atklāt karmelītu aicinājumu, kā arī ap simts jauniešu un ģimeņu palīdzēt veidot dzīvas kristiešu kopienas. Daudzus gadus bijis starptautiskā teoloģijas žurnāla "Communio" redaktors un turpina tajā līdzdarboties joprojām. A.Sikari ir daudzu teoloģisku rakstu un grāmatu autors, no kurām pazīstamākās ir Karmela svētajiem veltītās (Terēzei no Avilas, Terēzei no Lizjē un Elizabetei no Trīsvienības). Daļa šo darbu ir tulkoti arī krievu valodā.

1986. gadā A.Sikari uzsāka iniciatīvu "Svēto porteti", kas veltīta īpaši gavēņa laikam un ik gadus notiek daudzās Itālijas pilsētās. Atsevišķi raksti no šīs sērijas publicēti arī latviešu valodā žurnālā "Ejiet un māciet".

1993. gadā kļūst par Karmela ekleziālās kustības dibinātāju. Šī kustība piedāvā aktīvas kristīgas dzīves ceļu Baznīcā, kuram, ņemot līdzdalību Karmela harizmas žēlastībā, var sekot visu dzīves kārtu kristieši (konsekrētie, priesteri un laji, jaunieši un ģimenes, bērni un sirmgalvji). Kustība ir plaši izplatīta Itālijā, kā arī citās valstīs: Rumānijā, Beļģijā, Libānā, ASV un tagad arī Latvijā.

Katolis.lv
Foto: Mec-carmel.org