Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Ventspils slimnīcā ar svētbrīdi un koncertu atklās kapelu
18.10.2007 pl. 11:48

Ventspils slimnīcā ceturtdien, 18. oktobrī, plkst. 15.00 ar svētbrīdi tiks atklāta kapelas telpa, kur turpmāk garīgo mierinājumu varēs gūt gan pacienti, gan viņu tuvinieki un medicīniskais personāls.

Svētbrīdī, kurā notiks kapelas iesvētīšana, piedalīsies Ventspils slimnīcas kapelāna dienesta vadītājs kapelāns Laimnesis Pauliņš, Latvijas Bībeles biedrības vadītājs Ojārs Incenbergs, kā arī vairāku kristīgo draudžu garīdznieki. Pēc svētbrīža plkst. 15.30 slimnīcas jaunā korpusa konferenču zālē notiks Ventspils mūzikas vidusskolas pasniedzēju stīgu trio koncerts slimnīcas personālam un pacientiem.  

Jaunā kapela atrodas nupat rekonstruētajā paliatīvās aprūpes nodaļā. Kapelas iekārtošanai vairākas kristīgās draudzes ziedoja paklāju, krusta ceļa attēlojumu, gobelēnu, grīdas vāzi, svečturi, lielo altāra Bībeli un kristīgo literatūru.  

Kapelāna dienests Ventspils slimnīcā šogad izveidots pārņemot pasaules pieredzi. Kapelāna palīdzība ir nepieciešama ne tikai ilgstoši smagi slimiem cilvēkiem, bet arī tiem cilvēkiem, kuriem pēkšņi diagnosticē kādu slimību un viņiem nepieciešama psiholoģiskā palīdzība. Slimnīcas kapelāns cilvēkam palīdz sakārtot garīgo pasauli, kas palīdz pacientam pieņemt savu slimību un sadzīvot ar to.  

Lielās noslogotības dēļ medicīnas personālam bieži vien nav laika iedziļināties pacientu subjektīvajās vajadzībās un kapelāns ir tas cilvēks, kurš uzklausa un iedrošina pacientus un viņu tuviniekus, nepieciešamības gadījumā uzklausa grēksūdzi vai pēc pacienta lūguma organizē tikšanos ar kādas konkrētas konfesijas garīdznieku. Kapelāna palīdzību saņem ne tikai kristieši, bet arī nereliģiozi cilvēki. Kapelāna sadarbība notiek arī ar medicīnisko personālu, rīkojot lekcijas par izdegšanas sindroma problēmām un sniedzot cita veida palīdzību.

Ventspils.lv