Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Iesvēta viesnīcu un viesnīcas kapelu
23.10.2007 pl. 12:07

Laura Savicka,
Santa Everte

"Kāp steigšus zemē, jo man šodien jāiegriežas tavā namā" (Lk 19:5) Šis fragments no sv. Lūkasa Evaņģēlija liek pārdomā mūsu šodienas izveidoto, steidzīgo, nemierīgo pasauli, kurā Dievs ienāk visdažādākajos, visneparastākajos veidos.

Tā, lūk, skaistā piektdienas pēcpusdienā, 19. oktobrī, tika iesvētīta viesnīca „Hotel Islande", kas atrodas Ķīpsalā. Pie tam, šī, šķiet, ir pirmā viesnīca Latvijā, kurā ikvienam ceļiniekam ir iespēja apmeklēt kapelu un pabūt divatā ar Dievu, iegūt mieru un rast laiku pārdomām, lūgšanām.

Jēkaba katedrāles priesteris Ilmārs Tolstovs un diakons Gunārs Konstantīnovs viesnīcas telpās noturēja nelielu svētbrīdi. Šajā nozīmīgajā mirklī kopā ar viesnīcas darbiniekiem bija arī labi draugi un kaimiņi, kā arī kustība Pro Sanctitate. Tika svētītas viesnīcas telpas, lai zem šīs ēkas jumta notiekošais vienmēr būtu Dievam patīkams. Svētību saņēma arī viesnīcas darbinieki un vadība, kuras priekšgalā tās direktors Jānis Naglis, lai savā kalpošanas darbā vadītos pēc vistīrākās sirdsapziņas un lai viņu sirdis vienmēr būtu pilnas ar Dieva mīlestību, ko dāvāt ikvienam, kurš šo vietu kaut uz brīdi sauc par savām mājām.

Iesvētīta tika arī kapela, kurā tagad vietu sev atradis sv. Franciska krusts. Kapela atrodas viesnīcas 6. stāvā, un to var apmeklēt visi, kas apmetīsies šajā viesnīcā. Kapelas apmeklētāji savās lūgšanās varēs izmantot arī ikmēneša Svēto Rakstu lasījumus, jo kapelā pieejams gan izdevums „Mieram tuvu", gan Bībeles, ko jauniesvētītajai kapelai dāvināja Baznīcas pārstāvji.

Gribētos cerēt, ka šie notikumi viesnīcā „Islande", kļūs par labu piemēru ikvienai sabiedriskajai iestādei, jo tieši ikdienas steigā mums bieži vien pietrūkst mazliet spēka, mazliet mīlestības, ko vispilnīgākajā veidā varam saņemt tieši no Dieva. Tāpat, arī Baznīcas pārstāvji izteica cerību, ka šīs viesnīcas kapela nestāvēs tukša, bet gan būs kā miera un mīlestības osta ikvienam šeit mītošajam. Tika pieminēts, ka varbūt ar laiku viesnīcā būs iespējams vismaz reizi mēnesī satikt garīdznieku, kurš uzklausītu ikkatra rūpes, priekus un bēdas, īpaši to cilvēku, kuri atrodas svešā pilsētā, tālu no mājām un saviem mīļajiem.

Visiem šī notikuma lieciniekiem, viesnīcas vadība bija sarūpējusi dāsnu mielastu, jo pēc senas tradīcijas ikviens ceļinieks labi jāpacienā. Savukārt, visi mēs ticēsim un cerēsim, ka kapela, būdama šīs viesnīcas sirds, sniegs vismaz tikpat bagātīgu garīgo mielastu katrai izsalkušai dvēselei.

LRKB Informācijas centrs