Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liepājas Katoļu pamatskolā realizējusies iecere par skolas bibliotēkas izveidi
08.12.2007 pl. 11:20

Sākumā bija sapnis par savu bibliotēku, pēc tam grāmatu vākšana, kā arī projektu izstrāde, lai piesaistītu līdzekļus jaunu grāmatu iegādei.

2007./2008.mācību gadā, pateicoties Katoļu draudzes atbalstam, tika izremontētas divas telpas, kurās atrodas bibliotēkas grāmatu krātuve un lasītava. Pēc pašu izstrādātā projekta tika pasūtīti bērnu grāmatu plaukti, grāmatu un izstāžu plaukti lasītavai, kā arī lasītāju galdiņi.

Esam ļoti pateicīgi par ziedotajiem 700 eiro skolas bibliotēkai no "Bibliotehekenprojekt Latvija" un īpaši Adelinde Gschwindl kundzei. Par ziedojumu skolas bibliotēkai iegādājāmies jaunāko bērnu literatūru, vārdnīcas un uzziņu literatūru, kopskaitā 149 grāmatas. Skolas bibliotēkai tika iepirktas vārdnīcas, enciklopēdijas un jaunākā daiļliteratūra.

Pašlaik bibliotēkas fondā ir 2888 iespieddarbi un 20 audivizuālie dokumenti. Lai pilnībā bibliotēka kļūtu par neatņemamu izglītības procesa sastāvdaļu, meklējam iespēju 4 jaunu datoru un projektora iegādei.

Jau tagad priecājamies, redzot, ka bibliotēka ir vieta, kur bērni var radoši strādāt, pilnveidot lasītprasmi, kā arī interesanti un saturīgi pavadīt laiku.

Māsa Mārīte OP,
Liepājas Katoļu pamatskolas bibliotekāre