Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Ziemassvētku gaismā
10.12.2007 pl. 11:33

Liepājas muzeja nodaļā "Liepāja okupāciju režīmos" eksponēta mākslinieces Vijas Bernātes personālizstāde "Ziemassvētku gaismā". Izstādītie 20 darbi par bībeles tēmu augstā mākslinieciskā   izpildījumā ļauj skatītājam vērties Ziemassvētku būtības izzināšanā, to brīnumam un burvībai.

Vija  Bernāte dzimusi 1933.gadā Liepājas apriņķa  Otaņķu pusē. Ģimeni skāra 1949.gada 25.marta deportācija, kad uz Sibīriju aizveda māti un māsu.

Par sevi viņa raksta: "Agri iegūtais dzīves rūdījums pieradināja darboties un nepadoties grūtībām, tām pretī nostājās mana mākslas pasaule ar savu poētismu un romantismu, ar tai raksturīgo  radīšanas brīnumu, kas kā vadzvaigzne pavada mani itvisur.

Manu darbu pamatā ir mūžsenā attiecība starp diviem poliem - cilvēku un ārpasauli, kas metaforiski  saskaras  šķietami vienkāršās tēmās - māte un bērns, tautasdziesma, bībeles tēma, vecpilsēta un ziedi.

Tēls - manas  mākslinieciskās koncepcijas pamatelements - vitāls,  pastāvīgs vides veidotājs, tās kārtotājs, iekšējās pasaules atklājējs.

Māls - dzīvā matērija, tā plastiskums  tiek pakārtots darba saturam un kompozīcijai."

Kopš 1960. gada māksliniece piedalās  gan Liepājas mākslinieku kopizstādēs, gan iekārto savas personālizstādes Liepājā, Rīgā, Aizputē, Vācijā.

Izstāde muzeja nodaļā "Liepāja okupāciju režīmos" K.Ukstiņa ielā 7/9 būs skatāma līdz 2008. gada 6. janvārim.