Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

"Vēlu jums cerību"
20.12.2007 pl. 08:20

Tā saka dominikāņu māsa Emanuēla, kura kopā ar četrām citām klostera māsām no Liepājas un Kuldīgas 17. decembrī ieradās Vilgāles pamatskolā.

Izrāde top mirklī

Lai pastāstītu stāstu par mazo eņģeli, māsām līdzi ir baltas kleitiņas, ko uztērpt meitenēm, lielas, mirdzošas zvaigznes, silīte ar Jēzus bērniņu. Ātri tiek sadalītas lomas, un izrāde var sākties. Fonā skan mierīga klasiskā mūzika, māsa Mārīte spēlē ģitāru, viņai piebalso pārējās viešņas. Skanot tradicionālajai melodijai Klusa nakts, svēta nakts, pārējie dzied līdzi. Nezinot nepateiksi, ka izrāde tapusi vienā mirklī bez mēģinājumiem. Pats galvenais – rāma, silta un maiga izjūta. Pirmklasnieks Kevins Raksa visu laiku vērojis puišus, kuri turējuši zvaigznes, un nākamgad gribētu būt viņu pulkā, savukārt trešklasnieci Elitu Pujāti ieinteresējušas klostera māsas, meitene saka, ka jutusies kā pasakā.

Brīvu cilvēku atbilde

"Vilgāles pamatskola mūs aicina gadu pēc gada, parasti pirms Ziemassvētkiem," stāsta māsa Emanuēla. Dominikāņu māsas-misionāres labprāt kalpo Kurzemes draudzēs, kurās tiek aicinātas. Vārds misionāres to arī nozīmējot, ka klostera iemītnieces ir ceļā, katrā vietā paliekot nenoteiktu laiku. Piemēram, māsa Katrīna no Polijas šeit ir astoto gadu un jau labi runā latviski. Arī māsa Diāna ir no Polijas. "Dzīve klosterī ir brīvu cilvēku brīva atbilde uz Dieva aicinājumu. Esam uzņēmušās rūpes par jauniešiem, šodien kopā ar Liepājas klostera māsām ciemojamies Vilgālē. Tā ir brīnišķa iespēja iesaistīt bērnus, lai viņi izjūt lielāku pārdzīvojumu," turpina Emanuēla. Viņa kalpo Kuldīgas klosterī, kopā ar māsu Katrīnu reizi nedēļā dodas uz Basu pamatskolu, arī uz Kabiles vidusskolu, kur četras bērnu grupas nāk uz kristīgās mācības pulciņu. Māsas sagatavo arī pieaugušos svētā sakramenta saņemšanai (kristībām, iesvētībām, grēksūdzei). Reizi nedēļā Kuldīgā tiek apmeklēti draudzes cilvēki, bet ne tikai katoļi vien – tie, kuri saslimuši, nespēj apmeklēt baznīcu. "Kopā palūdzamies, palīdzam, atbalstām, cik spējam," skaidro māsa.

"Lai šis gaidīšanas laiks ir pilns ar cerību! Mūsdienu pasaulei tās trūkst. To mums nes Kristus dzimšanas svētki. Vēlu visiem labas gribas cilvēkiem just Kristus gaismu sevī, būt par tās lieciniekiem un dalīties ar citiem," novēl māsa Emanuēla.

Kurzemnieks.lv