Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Ir iznācis īpašs "Mieram tuvu" pielikums "Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību"
07.01.2008 pl. 09:22

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad izdevniecība KALA Raksti visiem „Mieram tuvu” lasītājiem dāvina īpašu pielikumu – „Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību”.

Kā zināms, lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību ir laikā no 18. līdz 25. janvārim. Tās ir dienas, kad kristieši ir aicināti īpaši aizlūgt par vienotību starp visām kristīgajām konfesijām, aizlūgt par vienotu Baznīcu.

„Vienotības mērķi ir izteicis pats Kristus savā lūgšanā, proti: „Lai visi būtu vienoti, kā Tu, Tēvs, manī un es Tevī. Lai viņi būtu vienoti, tā lai pasaule ticētu, ka Tu mani esi sūtījis.” (Jņ 17, 21) Tātad kristiešu vienotība ir liecība pasaulei par Jēzu Kristu!” tā savā uzrunā pielikuma ievadvārdos raksta kardināls Jānis Pujats.

Savās pārdomās par kristiešu vienotības tēmu un par 2008. gada vienotības oktāvai izraudzītajiem Svēto Rakstu lasījumiem ir dalījušies vēl vairāki Latvijas garīdznieki – jaunievēlētie LELB bīskapi Pāvils Brūvers un Einārs Alpe, Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, kā arī Latvijas Romas katoļu Baznīcas Liepājas diecēzes bīskaps emerits Ārvaldis Andrejs Brumanis. Pārdomām un lūgšanām izmantoti teksti, ko Lūgšanu nedēļai par kristiešu vienotību sagatavojusi Vatikāna Pontifikālā padome kristiešu vienotības veicināšanai un Baznīcu ekumeniskā padome.

Visiem janvāra mēneša „Mieram tuvu” lasītājiem pielikums „Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību” tiek dāvināts bez maksas. Tomēr šo pielikumu var iegādāties arī atsevišķi – izdevniecība „KALA Raksti” šo izdevumu piedāvā par īpaši pretimnākošu cenu – tikai 20 santīmi. „Mieram tuvu” redakcija iesaka to izmantot, organizējot draudzēs īpašas lūgšanas un dievkalpojumus par kristiešu vienotību.

www.mieramtuvu.lv