Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Helsingborjas Lūcijas sāk ar Mārtiņmāju
07.01.2008 pl. 09:45

Līvija Leine

Savu viesošanos Liepājā zviedru Lūcijas no Helsingborjas sāka ar iegriešanos Mārtiņmājā, kur patvērumu rod māmiņas ar maziem bērniem.

 Viņiem pašiem pirmajiem šogad laba vēlējumus Jaunajā gadā sacīja Helsingborjas pilsētas domes priekšsēdētāja Karīna Vredstrēma un dziedāja visas septiņas Lūcijas – Mollija Brinka, Sofija Karlsena, Sāra Gustavsone, Terēze Jūhansone, Helēna Norelle, Juhanna Rīdele un Karolīna Svensone.

Karīna Vredstrēma sacīja, ka zviedru meitenes šurp brauc ne tikai tāpēc, lai skatītu mūsu valsti un pilsētu, bet arī lai redzētu prieku un laimi bērnu acīs. Un viņu uzdevums šajā aukstajā ziemas laikā ir atvest no helsingborjiešiem sirsnīgu laba vēlējumu vēsti liepājniekiem. "Tā ir galvenā dāvana no manas pilsētas jūsu pilsētai," sacīja Karīna Vredstrēma. Arī Mārtiņmājā prieka netrūka, sevišķi pēc tam, kad pēc koncerta meitenes katram mazajam klausītājam pasniedza baltu baloniņu un parotaļājās ar viņiem.

Līdzās sirds siltumam zviedru Lūcijas ved līdzi arī taustāmas dāvanas. 2007.gadā un iepriekšējos gados Lūcijas biedrība ziedojusi Liepājas bērnu iestādēm 9376 latus. Tāpēc viņas iecerējušas apmeklēt arī tās vietas, kur par šo naudu kas iegādāts vai izremontēts. Mārtiņmājā, piemēram, ir iegādāta sadzīves tehnika.

Lai kļūtu par Lūciju, Helsingborjas meitenēm, kas nevainojami mācās un uzvedas, ir jāpiedalās daudzos konkursos. Tie notiek vairākās pakāpēs: klasēs, skolās, biedrībās un beidzot – pilsētā. Pirmais pārbaudījums, kas jāiztur, ir prasme dziedāt. Kad desmit pašas labākās dziedātājas atrastas, tiek atlasītas septiņas, kuras ir gatavas, nežēlojot savu laiku, iet uz pansionātiem, slimnīcām, piedalīties labdarības pasākumos agri rītos un vēlu vakaros.

Helsingborjas Lūcijas ar labdarības koncertiem Liepājā ierodas ik janvāri kopš 2000.gada. 2005.gada sākumā starp Liepāju un Helsingborju parakstīja nodomu protokolu par sadarbību.

Kurzemes-vards.lv
Foto: Egons Zīverts