Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Filipīnu prezidente aicina novērsties no abortiem
22.01.2008 pl. 08:21

18. Janvārī Filipīnu prezidente Glorija Makapagala  Arojo izteica skumjas par miruša cilvēka embrija atrašanu Malasaņangas pils kompleksa sanitārajā mezglā. Viņa ir pavēlējusi amatpersonām intensificēt valdības kampaņu pret abortiem.

"Prezidente ir ļoti noskumusi par šo atradumu jaunajā valdības ēkā. Kā patiesi ticīga katoliete, māte un vecmāmiņa, viņa ir pārliecināta par cilvēka dzīvības svētumu. Mēs esam sašutuši par šo notikumu. Ikvienu cilvēka dzīvību mēs uzskatām par svētu. Mēs lūdzam par šī nevainīgā bērna dvēseli un ceram, ka tas, kurš par  to ir atbildīgs, saprot izdarītā smagumu un to nožēlo," paziņojumā norādīja prezidentes preses sekretārs Ignasio Bunje.

Drošības dienesta vadītājs prezidentei teica, ka policija ir mēģinājusi atrast personu, kas zilā plastmasas maisiņā ielikto bērnu ievietoja tualetē.

"Mums tomēr nav versiju, vai tas ir darīts apzināti, vai notikumam ir gadījuma raksturs,"  žurnālistiem  norādīja brigādes ģenerālis Romeo Prestoca, piebilzdams, ka policija ir caurskatījusi novērošanas kameras videoierakstus, mēģinot atpazīt sievieti, kura agrā rīta ienāca tualetē.

Sociālās labklājības un attīstības departamentam Arojo devusi norādījumu veicināt programmas, kas domātas, lai  mazinātu iedzīvotāju toleranci pret abortiem  un veicinātu pūliņus padomdošanā neprecētajām mātēm un  mātēm pusaudžu vecumā.

"Viņa ir norādījusi departamentam  palielināt darbinieku skaitu  provincē un centienus iedzīvotāju izglītošanā par vajadzību novērsties no abortiem kā kaitējuma veselībai un morālei,” izteicās Bunje.

Aborti Filipīnās ir stingri aizliegti un valdība prezidentes Arojo vadībā sekmē šķīstības izglītību, dabīgo ģimenes plānošanu un tradicionālo Filipīnu kultūru dzīvības un ģimenes aizsardzības jomā. „Mēs pieprasīsim atbildīgu ģimenes un demogrāfisko politiku, kas saskan ar mūsu kultūru,”  īsi pēc inaugurācijas Arojo teica ārzemju žurnālistiem.

LifeSiteNews.com / Katedrāle.lv
Tulk. Jānis Lulle