Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Dieva Vārda zona katoļu baznīcā ir paplašinājusies
23.03.2009 pl. 14:36
15. martā Talsu Romas katoļu baznīcas torņa daļā tika atklāta jauna telpa. Tā bija pēdējā vēl neapgūtā platība ēkā, līdz ar to var teikt, ka nu dievnams ir pilnībā pabeigts.

Pagājušā gadā tika labiekārtota baznīcas apkārtne — izbūvēts stāvlaukums un celiņi ap baznīcu, veikta apzaļumošana. Kad tas bija izdarīts, draudze ķērās pie torņa telpas remontēšanas. "Sākām darbus pagājušā gada vasaras sākumā. Process bija diezgan ilgs, bet galvenais, ka viss ir paveikts pašu spēkiem — netika pieaicināti nekādi būvnieki, viss ar pašu zināšanām, rokām un draudzes saziedotiem līdzekļiem. Kad tornis tika celts, bija doma, ka šeit varētu būt tāda apdzīvojama platība, un, tā kā jautājums par vēl kādas telpas izveidi bija ļoti aktuāls, ķērāmies klāt," stāsta draudzes priekšnieks Andris Iesalnieks. Jaunā telpa paredzēta Svētdienas skolas nodarbībām, kora mēģinājumiem, lūgšanu vakariem, nelielām konferencēm, ko līdz šim nācies noturēt priestera dzīvojamajā daļā. Diez kas jau neesot, ja tā padomā, ka līdz šim nācies izmantot priestera apartamentus, šiverēt pa viņa virtuvi. Jaunā telpa veidota, ieturot baznīcai raksturīgo stilu — lielākajā telpas daļā, tāpat kā lielajā baznīcas zālē, atstātas neapmestu ķieģeļu sienas. Turpat ir arī neliela virtuves zona, kur vajadzības gadījumā uzvārīt tēju vai sagatavot kādas uzkodas. "Vienkārši ir par vienu telpu vairāk, Dieva Vārda zona ir paplašinājusies," spriež priesteris Marcins Vozņaks.

Lai arī šis ir finansiāli grūts gads, draudze ir apņēmības pilna darbus turpināt. Baznīcas lielajā zālē dažviet esot nepieciešami kosmētiski uzlabojumi, ir vajadzīgs piemērots altārgalds pagaidu varianta vietā, ārpusē plānots izvietot soliņus, izveidot celiņus un, iespējams, pat saules pulksteni. Apstāties nedrīkstot, arī nākotnē esot jādomā par iespējām iegūt vēl kādas papildus telpas draudzes darba vajadzībām.

"Talsu Vēstis"
Foto: Katedrale.lv

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)