Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Pašu spēkiem
13.05.2008 pl. 08:38

Tuvojoties vasarai, Kurzemes diecēzē vairākās draudzēs notiek dažādi renovācijas un remontdarbi. Arī Vaiņodes draudzē notiek atjaunošanas darbi.

Kā pastāstīja draudzes prāvests Jānis Mētra, blakus baznīcai esošajai katlumājai par draudzes saziedotajiem līdzekļiem ir uzlikts jumts, bet pašā baznīcā tiek plānots nomainīt koka grīdu uz betona. Arī šis darbs būs jāpaveic par draudzes saziedotajiem līdzekļiem un pašu spēkiem. Aktīvu dalību renovācijas darbos ņem Vaiņodes draudzes locekļi Bernāts Bunkus, Zigfrīds Kabiņeckis un Vilnis Dreiblathens, kuri ir palīdzējuši gan ar padomu, gan ieguldījuši savu roku darbu, kā arī snieguši materiālo atbalstu.

Toties Kalnu draudzē, kura atrodas Saldus rajonā baznīcas celtniecība ir finiša taisnē. Jau padomju laikos šī baznīca kolhoza "Jaunais komunārs" priekšsēdētāja Jāņa Blūma vadībā iesākta celt kā kapliča, ar nodomu, ka nākotnē tā varētu pārtapt par baznīcu.

Pēc sociālisma sistēmas sairuma, kapličas projekts tika nedaudz mainīts un ar Vācija katoļu labdarības organizācijas "Bonifatiuswerk" atbalstu pirms trim gadiem iesākās baznīcas celtniecība. Baznīcai ir uzbūvētas sienas, jumts, zvanu tornis, ielikti logi un durvis, izbūvēti griesti un nosiltināti toties vēl gaida apmetuma darbi un grīdas ielikšana. Arī Bārtas baznīcai, kur prāvests ir J. Mētra ir atjaunota jumta kore, kuru bija norāvis vējš.

Savukārt Ventspils Svētā Krusta baznīcā tiks uzsākts apjomīgs grīdas remonts un baznīcas apsildīšanas ierīkošana. Kā pastāstīja draudzes prāvests Marcins Silvāns Virkovskis, vecā koka grīda ir jānomaina pret akmens granīta grīdu diezgan lielā apjomā - 280 kvadrātmetri. Remontdarbus ir domāts sākt no svarīgākās baznīcas daļas - prezbitērija, veicot to vairākās kārtās, jo grīdas nomaiņai un sildierīču ierīkošanai ir nepieciešami līdzekļi apmēram 40 000 latu apmērā. Arī šie darbi notiks par draudzes ziedojumiem. Iespējams, ka šo projektu atbalstīs Ventspils pilsētas dome, jo baznīca ir kultūras un arhitektūras piemineklis.

Sanita Zustere,
"Vatikāna radio", Liepāja

  • Foto: Vaiņodes katoļu baznīca