Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Kardināls meditē par Dieva žēlsirdību
16.08.2008 pl. 21:13

14. augusta vakarā Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā norisinājās tradicionālais tautas Krustaceļš. To vadīja kardināls Jānis Pujats.

Šoreiz tautas Krustaceļš bija veltīts Dieva žēlsirdības vēstījumam pasaulei, pieminot polietes māsas Faustīnes Kovaļskas 70 miršanas gadadienu.

Kardināls savās meditācijās izmantoja māsas Faustīnes dienasgrāmatu, kā arī atsaucās uz līdzībām Bībelē par pazudušo dēlu un pazudušo avi, uzsverot lūgšanas nepieciešamību par šīs pasaules "pazudušajām avīm".

J. Pujats runāja arī par ciešanām un mūsu attieksmi pret tām, atzīmējot, ka svarīgākā ir mūsu attieksme pret ciešanām: gan fiziskām, gan garīgām. Jēzus teica māsai Faustīnei, ka jo labāk cilvēks spēj pieņemt ciešanas, jo cilvēka mīlestība uz Viņu būs tīrāka.

Kardināls meditēja arī par to, kā apvaldīt savu egoismu, viņš norādīja, ka nav jāuzsver savas tiesības, bet visas lietas jāpieņem mīlestībā un pazemībā.

Krustaceļa nobeigumā kardināls Jānis Pujats teica, ka "Dieva Dēls nomira, karājoties uz trim naglām", atdodot savu dzīvību par draugiem - visiem cilvēkiem. Viņš aicināja atcerēties arī Jēzus teikto, ka Viņš vēlas, lai visi Viņam tuvojas, pat tie, kuru grēki ir sārtāki kā asinis.

LRKB IC
Foto: Katedrāle.lv

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)