Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vispārējā audience: Kristus augšāmcelšanās teoloģija Sv. Pāvila mācībā
06.11.2008 pl. 20:12

"Kristus nomira un augšāmcēlās mūsu pestīšanas dēļ. Tā ir Sv. Pāvila teoloģijas patiesība un mūsu ticības pamats.

Lai šī patiesība veido un stiprina mūsu ikdienas dzīvi. Lai Dievs jūs svētī!" – teica Benedikts XVI, uzrunājot Sv. Pētera laukumā sapulcējušos svētceļniekus. Vispārējā audiencē šodien piedalījās aptuveni 20 tūkst. ticīgo no daudzām valstīm. Noklausīties pāvesta katehēzes mācību bija ieradušies arī latviešu svētceļnieki (attēlā: LELB arhibīskaps Jānis Vanags audiencē pie Benedikta XVI).

Sv. Pāvila mācības centrālā tēma ir Kristus augšāmcelšanās – atgādināja Benedikts XVI. Iepriekšējā trešdienā pāvests aplūkoja apustuļa sludināto Krusta teoloģiju, bet šodien norādīja uz Lieldienu notikuma izšķirošo nozīmi. Pāvila mācība sākas ar šo notikumu, augšāmcelšanās ir tās pamatā, un vienmēr noslēdzas ar Kristus noslēpumu. Jēzus ir Dieva Dēls, kuru Tēvs uzmodināja no miroņiem, tādā veidā pilnībā atklājot Krustā sistā patieso identitāti. Tas, kurš atklāja cilvēkiem bezgalīgo Dieva mīlestību un nomira pie krusta, ir Tēva mūžīgais Dēls. Augšāmceļoties, Kristus kļuva par visu mirušo un dzīvo Kungu. Caur Viņu mēs esam attaisnoti un iekļauti šajā procesā, kur viss virzās uz piepildījumu – skaidroja Benedikts XVI. Tāpēc esam aicināti uz ciešu sadraudzību ar augšāmcēlušos Kristu. Dzīvojot ar Viņu vienotībā, mēs atrodam harmoniju paši sevī.

Tikšanās noslēgumā pāvests apsveica atsevišķas svētceļnieku grupas. Viņš uzrunāja arī jauniešus, slimniekus un jaunlaulāto pārus. Šajās dienās Baznīca mūs aicina biežāk lūgties par saviem mirušajiem tuviniekiem, pārdomāt par nāves un mūžīgās dzīves noslēpumu. Lai domas par nāvi palīdz mums pieņemt un novērtēt eksistences nozīmi, paļauties uz Kungu katrā dzīves situācijā, arī smagas slimības gadījumā – vēlēja Benedikts XVI.