Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

ASV: Pitsburgas bīskaps lūdz piedošanu par Baznīcas vainām
26.03.2009 pl. 08:58

Pitsburgas bīskaps Dāvids Alens Zubiks 7. aprīli vadīs īpašu Svēto Misi to nodomā, kuri jūt, ka viņiem Baznīcā ir nodarīts pāri.

Atvainošanās dievkalpojums, kā to dēvē bīskaps, apzināti tiek rīkots Klusajā nedēļā. „Mēs zinām, ka Baznīca kā Kristus Miesa ir svēta, bet mēs zinām, ka Baznīca vienlaikus ir arī ļoti cilvēciska. Tāpat mums ir zināms, ka gadiem ilgi Baznīca savā cilvēciskajā formā ir bijusi par iemeslu atsevišķu ticīgu cilvēku ciešanām,” raksta bīskaps diecēzes avīzē, aicinot visus, kuri jūtas ievainoti, piedalīties liturģijā sv. Pāvila katedrālē.

59 gadus vecais bīskaps Zubiks, gan brīdina, ka dievkalpojums nebūs kā forums, kurā skaļi varēs paust savu aizvainojumu, bet homīlijas un vispārējās lūgšanas laikā, tiks runāts un aizlūgts par dažāda veida ievainojumiem Baznīcā.

Līdzīgu dievkalpojumu bīskaps jau vadīja pirms trim gadiem, kad vēl bija Green Bay diecēzes ordinārijs Viskonsinas štatā.

„Tas ir brīdis, kad es kā lokālās Baznīcas vadītājs varu pateikt tik svarīgo, bet bieži aizmirsto vārdu – piedodiet. Lai to darot es varētu lūgt piedošanu tiem, kuri ir Baznīcas ievainoti,” raksta poļu izcelsmes bīskaps.

Wiara.pl / Katedrale.lv