Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Noraidīti Obamas vēstnieka kandidāti pie Svētā Krēsla
24.04.2009 pl. 12:01

Lai arī šie lēmumi nav pievērsuši lielu sabiedrības uzmanību, Vatikāns klusi un neformāli ir noraidījis trīs abortiem labvēlīgā prezidenta Baraka Obamas izvirzītos vēstnieka kandidātus.

Iemesls iespējamo diplomātu atkārtotai noraidīšanai ir viņu uzskati abortu jautājumos un nespēja uzlabot Savienoto Valstu un Svētā Krēsla attiecības. Prezidenta nespēja izvēlēties Vatikāna prasībām atbilstošu vēstnieka kandidātu var radīt problēmas jūlijā Obamas paredzētā Romas apmeklējuma laikā.

Šo strupceļu laikrakstā "Corierre della Sierra" aprakstīja itāliešu žurnālists Massimo Franko.  Intervijā laikrakstam "Washington Times" viņš norādīja, ka vēstnieku kandidāti atraidīti neformāli, pāvesta pārstāvjiem nosūtot paziņojumu  Obamas  palīgiem, ka tie nav pieņemami abortiem labvēlīgo uzskatu dēļ.

„Pirmo kandidātu noraidīšana ir signāls Obamas administrācijai,” teica Franko.

Žurnālists arī norādīja, ka Vatikāns izprot savas starptautiski atzītās tiesības pieņemt vai noraidīt vēstnieka amata kandidātus, ja nav pārliecības, ka diplomāts spēs veicināt Vatikāna un ASV attiecību uzlabošanos.

Kandidātu noraidīšana  vissliktākajā gadījumā „nozīmētu, ka neviens  no potenciālajiem demokrātu diplomātiem netiek uzskatīts par pietiekami spējīgu uzlabot attiecības ar Svēto Krēslu”.

Kā norāda "Washington Times", vēstnieku jautājums parāda problēmu, saistībā  ar Katoļu Baznīcu un Obamas abortiem labvēlīgo pozīciju.

Savienotās Valstis ar Vatikānu diplomātiskās attiecības nodibināja 1984. gadā. Prezidents Bušs savas prezidentūras laikā nosauca trīs vēstniekus, tostarp arī Džeimsu Nikolsonu, bijušo Republikāņu partijas priekšsēdētāju un Mēriju Annu Glendoni, Hārvarda Universitātes tiesību profesori, slavenu pro life līderi.

 LifeNews.com
Tulk. Jānis Lulle