Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pr. F. Lombardi SJ par pāvesta vizīti Svētajā Zemē
08.05.2009 pl. 08:12

Benedikta XVI apustulisko ceļojumu uz Svēto Zemi Vatikāna preses sekretārs nosauca par drosmes un cerības aktu. Pr. Federiko Lombardi SJ norādīja uz pašreizējo situāciju, kādā notiks pāvesta vizīte.

„Tur ir sarežģīta ne tikai politiskā, bet arī ekumeniskā situācija” – teica pr. Lombardi, tiekoties ar Vatikānā akreditētajiem žurnālistiem.

„Vizīte ir pāvesta cerības un drosmes apliecinājums, ka tā veicinās mieru un izlīgšanu Tuvo Austrumu reģionā” – uzsvēra Vatikāna preses sekretārs. Prezentējot Benedikta XVI vizītes Svētajā Zemē norises programmu, pr. Lombardi pasvītroja, ka tas patiešām ir ļoti drosmīgs lēmums. „Domāju, ka Gazas konflikta laikā daudzi no mums uzdeva jautājumu, vai kādreiz notiks apustuliskais ceļojums. Tas, ka vizīte ir oficiāli apstiprināta, liecina par pāvesta gatavību sludināt miera un izlīgšanas vēsti arī grūtās situācijās.”

Vizītes laikā Benedikts XVI uzrunas teiks angļu valodā, bet vietējās kristiešu kopienas apsveiks arī arābu un ebreju valodās. Pāvestu pavadīs trīs kardināli, kas Vatikānā ir atbildīgi par Austrumu Baznīcām (kard. Leonardo Sandri), ekumenismu (kard. Valters Kaspers) un starpreliģiju dialogu (kard. Žans Luijs Torāns). Pr. Federiko Lombardi SJ atsauca dažu preses aģentūru izplatīto ziņu, ka savas vizītes laikā Benedikts XVI plāno apmeklēt arī Irāku. Vatikāna preses dienesta vadītājs uzsvēra, ka būs iespējama tikšanās tikai ar irākiešu bēgļiem. Pāvesta celebrētajā Svētajā Misē Betlēmē piedalīsies arī Gazas joslas kristiešu delegācija.

Radiovaticana.org