Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

NASA veterāni iestājas par dzīvību (video)
27.07.2009 pl. 10:54

Pro Life grupa, kuras divus videoklipus TV kanāli NBC un CNN noraidīja, ir izdevusi jaunu cilvēka dzīvību slavinošu video.

Visos video rullīšos galvenā vieta ir astronauta Nīla Ārmstronga attēliem un to izdošanu ir atbalstījuši populārie astronauti dr. Džozefs Kervains (Joseph Kerwin) un Džīns Krancs (Gene Krantz).

Rādot nedzimuša bērna 3 - D ultrasonogrammu, balss vēsta: „Viņa sirds sāks pukstēt 5 nedēļu vecumā, 9. nedēļā veidosies viņa kājas un 80 dienu vecumā viņš spers savu pirmo soli.”

Nākamajā kadrā redzama Nīla Ārmstronga nosēšanās uz Mēness un dzirdami viņa slavenie vārdi, ka tas ir „milzīgs visas cilvēces lēciens”.

Rullītis noslēdzas ar tekstu, „2,024 nedēļas ….. Dzīvība. Iedomājieties potenciālu.” 

Pasākums bija veltīts  40 gadskārtai kopš cilvēka nokāpšanas uz Mēness, kā arī jaunā grupas rullīša iznākšanai.

„Ļaudis tūkstošiem gadu lūkojās uz Mēnesi un zvaigznēm tālumā. Bet pirms četrdesmit gadiem mēs paveicām neiedomājamo. Mēs nolaidāmies uz Mēness. Šis jaunais CatholicVote.org video, izgaismojot cilvēka dzīvības potenciālu, ir uzsūcis šīs vēsturiskās misijas garu,” teica Dž. Kervains,  pirmais amerikāņu ārsts, kas ir lidojis kosmosā.

Braians Bērčs, grupas prezidents, LifeNews.com pastāstīja, ka ilgu  laiku cilvēka nosēšanas uz Mēness tika uzskatīta par kaut ko neiespējamu.

„Nīls Ārmstrongs ieies vēsturē kā viens no izcilākajiem pētniekiem. Viņa dzīve sākās tieši tāpat kā mūsējās – ar neilgu patīkamu uzbudinājumu mātes vēderā,” teica Bērčs, „Šodien mēs sveicam Apollo 11 astronautus un visus drosmīgos ļaudis, kuri dod jēgu runāt par ikviena cilvēka dzīvības potenciālu.”

Atzīmējot Apollo 11 pacelšanās 40 gadadienu un 40 gadus kopš pirmās cilvēka pastaigas pa Mēnesi, jaunā video atvēršanai ir pats piemērotākais laiks.  

Uzrunājot organizācijas atbalstītājus, Kervains pievērsās jaunajam rullītim „Iedomājies”. Viņš teica, ka "jaunais video jau ir radījis satraukumu Hjūstonā un es nevaru sagaidīt tā parādīšanos visā valstī vēsturiskās Apollo 11 misijas gadadienas svinību laikā”.

„Visas pasaules mēdiju uzmanība būs pievērsta šīs misijas panākumu piemiņai. Apollo 11 astronautu, kā arī citu mūsu nācijas kosmosa programmas dalībnieku drosme un pašatdeve mani dara lepnu par mūsu lielo valsti,” viņš turpināja, „bet, kas ir vēl svarīgāk, tie atgādina man par ikvienas cilvēka dzīvības vērtību.”

„Lai mēs nekad nepārstājam apbrīnot ikvienas cilvēka dzīvības dāvanu un potenciālu!” astronauts teica nobeigumā. 

„Fidelis” sponsorētos videoklipus NBC un CNN noraidīja, tomēr to radītas polemikas dēļ internetā klipus noskatījās vairāk kā 1,8 miljoni cilvēku.

LifeNews.com