Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Vētra nav saudzējusi arī Kurzemes baznīcas
12.01.2005 pl. 21:28

Pr. Gatis Bezdelīga

Kā jau visā Kurzemē, vētras postījumi ir lieli – cietušas arī Kurzemes katoļu baznīcas. Kā informē prāvests Mariušs Kempa, lieli postījumi ir nodarīti Grobiņas Sv. Brigitas baznīcai. 80% ir norauts jumta segums, kas sastāda 7 tūkstošus latu lielu zaudējumu.

  • Jūs varat Grobiņas baznīcai ziedot līdzekļus jumta bojājumu novēršanai –
    konts bankā: A/S Hansabanka Liepājas filiāle, LV21HABA0551006289701, Grobiņa, Celtnieku iela 33

Arī Kuldīgas prāvests informēja, ka cietis Sv. Trīsvienības baznīcas jumts un arī baznīcas teritorijā esošo ēku jumti Raiņa un Liepājas ielās. No baznīcas jumta ir norautas trīs joslas kārniņu, bet mājām vairāki kvadrātmetri kārniņu, kas vēja sadzīti kaudzē.

Alsungas prāvests Viktors Grebeško liecināja, ka Alsungas baznīcai norauta torņa kore, kas bija no kārniņiem, tomēr citi postījumi nav notikuši.

Viduskurzemes dekāns Gatis Bezdelīga apliecina, ka cietusi Lēnu baznīca, kur vējš norāvis pirms pāris gadiem uzliktā jumta kori un 5 m2 kārniņu, kā arī divās vietās kreisajam tornim ir norautas skārda loksnes. Ap baznīcu vairāk kā simt gadu auga liepas, vējš tās ir nolauzis, savukārt, pretī baznīcai pāri ceļam esošajā kapsētā ir nolauzti septiņi koki. Tika izrēķināts, ka baznīcas jumta labošanai vajadzēs iztērēt 738,95 Ls.

Silaiņu baznīcai no jumta ir norautas 15 šīfera plāksnes, tikmēr kapsētā ar saknēm izrauts tikai viens koks.

Par Talsu dekanātu pagaidām ziņu nav.

Lai nu kā, daudzas baznīcas tomēr ir pasargātas no vētras postījumiem – Liepājas katedrāle, Sv. Meinarda baznīca, Jūrkalnes Sv. Jāzepa baznīca, Pāvilostas Sv. Gara baznīca, Saldus Vissvētās Jēzus Sirds baznīca, Aizputes, Vecpils, Gudenieku un arī citas baznīcas.