Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

No Kairas cietuma atbrīvoti pēdējie kristieši
13.01.2005 pl. 12:32

Ervīns Svilāns, Vatikāna radio

Ēģiptē īsi pirms Ziemassvētkiem pēc Jūlija kalendāra no Kairas cietuma tika atbrīvoti pēdējie vienpadsmit koptu kristieši. Par viņu atbrīvošanu bija jāiemaksā ķīlas nauda 40 eiro apmērā, vēsta ziņu aģentūra Asianews.

Jāatgādina, ka šie kristieši tika arestēti pagājušā gada 8. decembrī pēc piedalīšanās kristiešu protesta akcijā pie svētā Marka dievnama Kairā. Vairāk kā trīs tūkstoši kristiešu izgāja Kairas ielās, lai protestētu pret musulmaņu darba devējiem, kas koptu sievietēm ar varu piespiež pieņemt islāmu. Šajā dienā policija arestēja 34 kristiešus. Sakarā ar šo arestu koptu patriarhs Šenuda III paziņoja, ka viņš dosies uz vientuļnieku celli, lai lūgtos par visiem nevainīgi ieslodzītiem koptu kristiešiem, un ka viņš būs gatavs iziet tikai tad, kad būs atbrīvoti visi demonstrācijas laikā arestētie koptu kristieši.

Pēc valsts ģenerālprokurora Mahir Abd-al-Vahida lēmuma, pirmie trīspadsmit kopti tika atbrīvoti 21. decembrī, tad 30. decembrī tika atbrīvoti vēl desmit ticīgo, un tagad tika atbrīvoti pēdējie vienpadsmit koptu kristieši.