Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Iecavas katoļu dievnamam ir savs aizbildnis
26.08.2009 pl. 07:01

Daudz jo daudz mūspuses un Latvijas citu reģionu ticīgo 23. augustā bija klāt svinīgajā brīdī – Iecavas katoļu baznīcas iesvētīšanā.

V. E. Jelgavas diecēzes bīskaps Antons Justs kopā ar vairākiem kaimiņu draudžu priesteriem vispirms deva svētību Jaunavas Marijas tēlam, kas atrodas pie dievnama, un iesvētīja ar baznīcas zvanu. Tā skaņa dzidri pārskanēja tuvējai apkārtnei.
A. Justs vadīja dievkalpojumu un iesvētīja baznīcu. Sakrālās celtnes simbolisko atslēgu bīskapam pasniedza aktīvs draudzes loceklis inženieris Vitālijs Circenis. Viņš būvdarbu tehnisko uzraudzību bija uzņēmies sabiedriskā kārtā. Tā informē Kristīne Circene, Iecavas katoļu draudzes locekle.

Bauskas dekanāta dekāns monsinjors Jānis Zviedrāns sacīja, ka dievnams ir veltīts Svētajam Antonam no Padujas. Tāda ir katoļu tradīcija – ņemt baznīcai savu aizbildni.

Jauno dievnamu projektējis Bauskas rajona galvenais arhitekts Aleksandrs Paklons. Dažādu apstākļu dēļ ar būvniecību nodarbinātie uzņēmumi mainījušies, arī draudzes vadībā ir rotācijas princips, un no 2006. gada septembra Iecavas katoļu draudzi vada Bauskas dekanāta dekāns monsinjors J. Zviedrāns, kuram ir liela pieredze baznīcu celtniecībā. 2003. gada Baltajā svētdienā iesvētīts pagasta piešķirtais zemesgabals, un rudenī sākās būvniecība.

Iecavā katoļticīgo draudze darbojas kopš 1993. gada 24. decembra. Tā sākotnēji pulcējās gan Iecavas kultūras namā, gan draudzes locekļu mājās. Sapnis par savu baznīcu lolots daudzus gadus, idejas iniciators bija toreizējais Iecavas dekāns Pēteris Skredeļs.

Bauskasdzive.lv
Foto: Iecava.lv