Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzruna Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenajā Sv.Misē, 2010.gada 15.augustā, Aglonā
16.08.2010 pl. 19:09

Lai ir slavēts Jēzus Kristus!
Augsti godātais Valsts prezidenta kungs, Saeimas priekšsēdētāja kungs! Jūsu Eminence! Ekselences! Dārgie, Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieki, svētceļnieki, kas mērojoši vairākus simtus kilometru uz Aglonu, kā arī visi klātesošie ticīgie!

Jau otro gadu pēc kārtas, es ar lielu prieku un gandarījumu mēroju ceļu uz Aglonu, lai kopā ar Jums dalītos šajos skaistajos svētkos, kas apvieno Kurzemi, Zemgali un Vidzemi ar Latgali un šī novada svētvietu - Aglonu, jo Dievam nekas nav neiespējams.

Aglonas svētvieta ir mūsu zemes brīnums un Dieva dāvana, kur ļaudis smeļas ticību, prieku, un dzīves spēku, lai gada gaitās nepagurtu, izturētu un ar pacietību pārvarētu dzīves pārbaudījumus. Šis brīnumainas spēks palīdzēja arī man nepakrist, saskaroties ar ikdienas pārbaudījumiem, lai ar pilnas atbildības sajūtu turpinātu pildīt man uzticētos pienākumus. No sirds esmu pateicīgs katram no jums, kas aizlūdzat par mūsu valsts vadītājiem un visiem, kas ir atbildīgi par mūsu valsts un tautas likteņiem.

Šobrīd, kad mūsu valsts ekonomika uzrāda pirmās atveseļošanas pazīmes, ir ļoti svarīgi neatstāt novārtā dabisko likumu. Likumu, kas pieder pie ētiskās kārtības un ir attīstītas sabiedrības patiesības horizonts. Valdības uzdevums ir nodrošināt visu Latvijas iedzīvotāju kopējo labumu, bet šis uzdevums nav izpildāms bez sabiedrības atbalsta.

Es ticu, ka ar Dieva palīdzību un sabiedrības atbalstu mums izdosies pilnveidot mūsu valsti, lai katrs iedzīvotājs justos laimīgs un aizsargāts. Mūsu kopīgais un patiesais uzdevums Dieva priekšā ir īstenot savu likteni, kas kalpo kopīgām cilvēcības prasībām. Ja mēs visi no sirds vēlēsimies, lai mūsu valsts garīgi un ekonomiski no jauna atdzimtu, tad visi Latvijas  patrioti visā pasaulē savās domās un lūgšanās sadosies rokās, lai mums palīdzētu.

Šodien vēlreiz gribu sveikt jauno Latvijas Romas katoļu Baznīcas Rīgas arhidiecēzes arhibīskapu – metropolītu Zbigņevu Stankeviču ar Ordinācijas sakramenta pilnības saņemšanu. Jūsu Ekselence, saņemot Kristus Baznīcas augstā gana sūtību un uzsākot pastorālo kalpošanu katoļticīgajiem mūsu zemē, Latvijas valdības vārdā apliecinu apņemšanos turpināt jau iesākto sadarbību starp valsts un Baznīcas institūtiem, lai mūsu sabiedrībā vēl vairāk nostiprinātu garīgās vērtības un izkoptu morāles principus.

Dorgī latgaļīši! Jyusu ticeiba un lyugšonys ir jyusu styprums un gora spāks. Jyus lyudzit par Latgolu un par vysu Latveju. Paļdis Jums par Jyusu styprū ticeibu vysūs laikūs, Jyusu lyugšonas paļeidzēje Latvejai byut naatkareigai, Jyusu lyugšonas paļeidz mums ari tagad!

Dievs svētī Latviju!

Foto: A.Klestrovs