Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vatikāns nosoda korāna dedzināšanas plānus
09.09.2010 pl. 11:50

Vatikāns izteica asu kritiku plāniem 11. septembrī dedzināt korāna izdevumu, ziņo Zenit.org.  Asiem vārdiem Pontifikālā starpreliģiju dialoga padome Svētā Krēsla preses dienesta izplatītajā paziņojumā brīdina ASV kristiešus no publiskas korāna dedzināšanas.

"Uz šiem nosodāmajiem terora aktiem ir jāatbild konkrēti, nevis ar pazemošanu, dedzinot grāmatu, kura ir svēta kādai reliģiskajai kopienai," teikts Vatikāna brīdinājumā.  

„Ikvienai reliģijai ar visiem tās svētajiem rakstiem, kulta vietām un simboliem ir tiesības uz cieņu un aizsardzību. Mēs šeit runājam par respektu, kas pienākas cilvēkam, kurš ir kādas reliģijas piekritējs un tam pamatā ir viņa brīva izvēle reliģiskajos jautājumos, personas cieņas. ”

„Īpaši, atceroties 11. septembra notikumus, būtu jāizsaka visdziļākā solidaritāte un līdzjūtība visiem, kurus skāra šis teroristu uzbrukums. Tai līdzi nāk arī mūsu lūgšanas par viņiem un tiem viņu mīļajiem, kuri šajā terora aktā zaudēja dzīvību.”

„Ikviens reliģiskais vadītājs ir aicināts atjaunot jebkādas vardarbības, īpaši tās, kuru veic reliģijas vārdā, kategorisku noraidījumu.”

Katedrale.lv