Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pakistānā nošauts ministrs, kurš gribēja veikt grozījumus likumā par islāma zaimošanu
02.03.2011 pl. 12:39

Pakistānas galvaspilsētā Islāmabadā nošauts minoritāšu lietu ministrs Šahbazs Bhati, kurš bija vienīgais kristiešu kopienas pārstāvis valdībā un vērsās pret islama reliģiju aizstāvošu likumu, informē Delfi.lv atsaucoties uz raidsabiedrību BBC.

Policija vēl noskaidro, vai šis bruņotais uzbrukums bijis vērsts tieši pret Bhati. Divi ar automātiem bruņoti vīrieši šāvuši uz ministra automašīnu, kat viņš bijis ceļā uz darbu.

Iepriekš Bhati bija atzinis žurnālistiem, ka saņēmis nāves draudus no islamistiem par ieceri - veikt grozījumus likumā par islāma zaimošanu. Ministrs norādīja, ka šis likums bieži tiek izmantots, lai apspiestu citu reliģisko kopienu ticības brīvību.

Plašsaziņas līdzekļi pievērsa uzmanību šim likumam, kad 2010. gada novembrī Pendžabas štata tiesa piesprieda kristiešu laukstrādniecei - piecu bērnu mātei Asijai Bibi - nāvessodu par islāma zaimošanu. Viņa apgalvo, ka tikusi apmelota pēc strīdiem ar kaimiņienēm musulmanietēm par ūdens lietošanu.

Pendžabas provinces gubernators Salmans Tasīrs bija pret šo likumu un mēģināja panākt, lai valsts prezidents apžēlotu notiesāto sievieti. Gubernatoru 4.janvārī nošāva viens no viņa miesassargiem.

Delfi.lv
Foto: Radiovaticana.org