Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Benedikts XVI tiekas ar Latvijas prezidentu Valdi Zatleru
14.04.2011 pl. 15:05

Benedikts XVI pieņēma audiencē Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru un viņa vadīto delegāciju. Tikšanās ilga aptuveni 20 minūtes.

Sarunā, kas noritēja angļu valodā, pārrunātas attiecības starp Latvijas Republiku un Svēto Krēslu, pieminot 2000. gadā parakstīto vienošanās līgumu, kā arī pausta atzinība par Baznīcas svarīgo ieguldījumu sabiedrības attīstībā, īpaši sociālajā un izglītības jomā. Sarunā pasvītrota nepieciešamība saglabāt tradicionālās vērtības, kā arī izcelts Latvijas ieguldījums miera veicināšanā pasaulē. Tikšanās laikā prezidents uzaicināja pāvestu apmeklēt Latviju.

Pēc tikšanās ar pāvestu Latvijas prezidents Valdis Zatlers tikās ar Vatikāna valsts sekretāru kardinālu Tarčisio Bertoni un ārlietu nodaļas vadītāju arhibīskapu Dominiku Mamberti.

Prezidents Valdis Zatlers pāvestam uzdāvināja unikālā albūma «Terra Mariana» («Marijas zeme») faksimilizdevumu. Tā 70 pergamenta lapās atrodams bagātīgs vizuālais un tekstuālais materiāls par latviešu tautas vēsturi. Svētais tēvs ar lielu uzmanību aplūkoja iespaidīga izmēra albūmu. Savukārt Benedikts XVI prezidentam pasniedza sava pontifikāta piemiņas medaļu. 13. aprīļa pēcpusdienā Valsts prezidents apmeklēja Svētā Pētera baziliku un Vatikāna Apustulisko bibliotēku. Vizītes nākamais punkts bija intervija Vatikāna radio.

Noklausies VR interviju ar prezidentu Valdi Zatleru audio.

Radiovaticana.org
Foto: Toms Kalniņš,
Latvijas Valsts prezidenta kanceleja