Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Foto: Kunga žēlsirdības svētki un kapelas iesvētīšana Saldū (audio)
04.05.2011 pl. 18:03

1. maijā Saldus draudzē ar krāšņu liturģiju un euharistisko procesiju tika svinēti Kunga žēlsirdības svētki un adorācijas kapelas iesvētīšana.

Jauno nemitīgās adorācijas Kunga žēlsirdības kapelu, kura tika uzbūvēta un iekārtota par draudzes līdzekļiem, iesvētīja Liepājas bīskaps Vilhelms Lapelis. Svētās Mises ievadā bīskaps izteica prieku par draudzes apņēmību un atzina: "Kad šajā kapelā būs viens, divi vai trīs cilvēki, kuri vienmēr būs kopā ar Jēzu, tas Kungam sagādās prieku, un Viņam nevajadzēs teikt kā toreiz apustuļiem: "Jūs nevarējāt palikt ar mani nomodā, kaut vienu stundu."" Dievkalpojumā piedalījās Saldus draudzes prāvests Andrejs Mediņš, Ozolaines prāvests Romualds Baļčūns, priesteris Andris Marija Jerumanis, kā arī ticīgie no dažādām Kurzemes draudzēm. Priesteris Andris Marija Jerumanis sprediķī aicināja pārdomāt par adorāciju un pāvestu Jāni Pāvilu II, kura beatifikācija tobrīd norisinājās Romā.

Pēc Svētās Mises un kapelas iesvētīšanas sekoja svinīga procesija ar Vissvētāko sakramentu pa Saldus ielām. Procesijā notika četras apstāšanās pie ārā izveidotiem altāriem, kuru laikā tika pagodināts Sakraments, lasīts Evaņģēlijs un skaidroti Sv. Raksti.

Kapelas celtniecība sākās 2010. gada oktobrī un jau 4. decembrī tika iesvētīti kapelas pamati. Būvniecības darbos iesaistījās cilvēki no draudzes un "Kalna Svētību" kopienas. Kapelas, kā arī Saldus Svētā Pētera un Pāvila baznīcas arhitekts ir Aigars Andersons. 

 

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)

   
   
   
   
   
   
 

Katedrale.lv

Priestera A. M. Jerumaņa sprediķis Saldus baznīcā

mp3  AMJerumana_spredikis.mp3 (33.26 MB)