Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Tapis pāvesta pirmais ieraksts 'Twitter'
12.12.2012 pl. 13:27
Kā jau tika solīts, tad šodien, 12. decembrī, pāvests Benedikts XVI caur savu kontu @pontifex mikroblogošanas vietnē Twitter veica pirmos ierakstus.

Dārgie draugi, man ir tas gods ar jums sazināties, izmantojot Twitter. Paldies par jūsu dāsno atsaucību. Es svētīju jūs visus no visas sirds. - ir pirmais pāvesta Benedikta XVI ieraksts Twitter. Kam sekoja atbilde uz iesūtīto jautājumu - Kā mēs varam labāk svinēt Ticības gadu mūsu ikdienā? Uz ko pāvests atbild - Runājot ar Jēzu lūgšanā, klausoties, ko Viņš saka Tev Evaņģēlijā un meklēt viņu trūcīgajos.

Jau tika ziņots, ka 4. decembrī Vatikānā notika speciāla preses konference sakarā ar pāvesta konta izveidi mikroblogošanas vietnē Twitter un par jauno masu informācijas līdzekļu izmantošanu. Kopš 4. decembra, kad tika izveidots konts un līdz šodien, kad pāvests veica pirmo ierakstu, viņa kontam bija pieteikušies jau ap 700 tūkstoši sekotāju. Iesākot rakstīt mikroblogošanas vietnē Twitter, pāvests iesākumā izvēlējās sniegt atbildes uz iesūtītiem jautājumiem.

Svētā tēva klātbūtne mikroblogošanas vietnē Twitter izsaka pārliecību, ka šodien uz jauno mediju skatuves jābūt redzamai arī Baznīcai. Iniciatīvas autori pauž cerību, ka pāvesta īsie ziņojumi radīs lielu interesi dažādu valodu un kultūru cilvēkos, un norāda uz Baznīcas atvērtības dialogam svarīgo nozīmi

"Šādi pāvests kārtējo reizi parāda savu spēcīgo vēlmi turpināt dialogu ar mūsdienu cilvēkiem un satikties ar viņiem tur, kur viņi ir," sacīja atbildīgais par Vatikāna sociālajām komunikācijām mons. Klaudio Čeli, vēsta Katolik.ru.

Vai būs iespējams sakoncentrēt pāvesta pārdomas tikai 140 zīmēs, tieši tik cik ļauj viens ieraksts Twitter kontā? Pats pāvests ir pārliecināts, ka ar īsu ziņojumu starpniecību var attīstīt dziļu garīgumu, gluži tāpat, kā tas notiek, kad lasām Bībeles pantus. Tāpēc ziņojumi Twitter būs "patiesības dzirksteles".

Pāvests uzrunās savus sekotājus mikroblogošanas vietnē Twitter ar oficiālo kontu starpniecību arī šādās valodās:

@pontifex_es - spāņu
@pontifex_it - itāļu
@pontifex_pt - portugāļu
@pontifex_de - vācu
@pontifex_pl - poļu
@pontifex_fr - franču
@pontifex_ar - arābu

Katedrāle.lv
Seko 'Twitter': @katedralelv