Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Igates ekumeniskā baznīcā iesvētīta Dievmātes skulptūra
08.04.2014 pl. 13:20
6. aprīlī Igates Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas ekumeniskā baznīcā Svētās Mises laikā tika iesvētīta Dievmātes jaunā skulptūra.

Tēlnieka Aleksandra Makarenko veidotā Dievmātes skulptūra Igates dievnamā tika uzstādīta 3. aprīlī, bet svētdienas Svētās Mises laikā to iesvētīja priesteris Modris Lācis. Speciāli šai baznīcai veidotā ģipša skultūra ir 2,30 m augsta un tā novietota labajā pusē pie altāra.

Biedrības "Igate" valdes priekšsēdētājs Valters Piebalgs skaidro, ka Dievmātes skulptūra šajā baznīcā būs nozīmīga tālab, ka baznīcas veidotāji prioritāro uzmanību velta dzīvības jautājumiem un aizlūgumiem par bērniem, vecāku un bērnu attiecībām, sievietēm, kuras nevar ieņemt bērnu, u.tml. "Šī ir pirmā skulptūra baznīcā, bet ir arī ieceres par citu," piebilst V. Piebalgs. Īpaša Dievmātes godināšana Igates ekumeniskā baznīcā notiks Mātes dienā maijā.

Igates Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīca ir veidota kā vieta, kur prioritāra uzmanība ir veltīta aizlūgumiem par neiznēsātiem bērniem, par sievietēm, kas nevar ieņemt bērnu, sarežģītām vecāku attiecībām ar bērniem, bērnu veselības problēmām, u.c. ģimenes un dzīvības jautājumiem. Šī ir pirmā šāda veida lūgšanu vieta Latvijā, kur īpaša uzmanība ir veltīta šiem dzīvības jautājumiem.

Baznīca darbojas kā garīgās kultūras centrs, tāpēc tās draudzi veidos četru galveno konfesiju — katoļu, luterāņu, pareizticīgo un baptistu ticīgie, kuriem tiek vadīti dievkalpojumi, norisināsies laulību ceremonijas, kristības, iesvētības, rekolekcijas, kā arī koncerti un citas iniciatīvas.

Dievnama koneskrācija notika 2013. gada 18. janvārī, ko veica Rīgas katoļu arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, piedaloties Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskampam Jānim Vanagam, Baptistu draudžu savienības bīskapa vietniekam Pēterim Eisānam un Pareizticīgās Baznīcas mācītājam Valērijam un aptuveni 130 dažādu konfesiju pārstāvjiem un baznīcas atbalstītājiem.

Katedrāle.lv
Foto: Igatesbaznica.lv