Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

"40 dienas dzīvībai" - jau 9000 izglābto!
30.09.2014 pl. 15:23
Organizācijas "40 Days for life" ASV birojs ziņo, ka šā rudens kampaņas "40 dienas dzīvībai" laikā no nāves briesmām jau ir izglābti 28 bērniņi, kas kopējo zināmo izglābto skaitu kopš 2007. gada, kad tiek apkopota statistika, palielina līdz 9001 bērnam.

Jau iepriekš tika ziņots, ka ekumēniskā akcija “40 dienas dzīvībai” šoruden norisinās 11 valstīs visā pasaulē un pirmo reizi arī Latvijā. Latvijā kampaņu rīko Romas katoļu Baznīcas kustība “Par dzīvību” sadarbībā ar kustību “Luterāņi dzīvībai”. Akcijai visā pasaulē ir trīs pamatelementi:

1. Lūgšana un gavēnis. Ikvienai akcijas dienai ir savs lūgšanu nodoms, Sv. Rakstu lasījums, pārdomas un lūgšana. To visu var izlasīt arī www.prolife.lv un www.luteranidzivibai.lv. Nodomus, lasījumus un lūgšanas akcijas laikā varēs atrast arī laikrakstā “Katoļu Baznīcas Vēstnesis.”

2. Miermīlīga klātbūtne vietās, kur tiek veikti aborti vai citās nozīmīgās vietās (pie valsts, pašvaldību iestādēm, tiesām utt.). Latvijā šāda vieta ir Nemitīgās adorācijas kapela iepretim Saeimai.

3. Sabiedrības informēšana. Intervijas presē, radio un televīzijā par iespējām bērniņu saglabāt, nodot adopcijai, saņemt palīdzību Krīzes grūtniecības centrā utt.

Latvijā akcijas ietvaros 18. oktobrī un 1. novembrī ir paredzēti lūgšanu gājieni no Sv. Alberta baznīcas apkārt P. Stradiņa klīniskās slimnīcas teritorijai. Lūgsimies par bērniņiem, māmiņām, ārstiem, īpaši tiem, kas aprūpē grūtnieces, lai viņu zināšanas gan šeit, gan citās medicīnas iestādēs,  vienmēr kalpotu tikai dzīvībai un veselībai. Akcijas ietvaros 1. novembrī Luterāņu baznīcas Konsistorijas telpās notiks dzīvības tematikai veltīta konference.

Viens no akcijas atbalstītājiem Latvijā ir arī pazīstamais dziedātājs Jānis Kurševs. “Es saskatu šādas akcijas nepieciešamību,” viņš saka, ”tādēļ arī es paņēmu vairākas lūgšanu stundas oktobrī.”

Pieteikties lūgšanām var, reģistrējoties starptautiskajā mājaslapā www.40daysforlife.com un izvēlēties sev vēlamo lūgšanu stundu (pieteiktais laiks ir no pulksten 9 – 21). Organizācijas, kustības un lūgšanu grupas ir aicinātas pieteikt lūgšanas akcijas nodomos, rakstot uz e- pastu (šādā gadījumā var pieteikt arī diennakts adorāciju).  Ikviens tāpat ir aicināts lūgties savās mājās, kopā ar dzīvesbiedru un bērniem, darbavietā, draudzē utt.

Foto: "40 dienas dzīvībai" lūgšanu gājiens

Jānis Lulle,
"40 dienas dzīvībai” koordinators Latvijā