Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Mieram tuvu

Palmu jeb Kunga ciešanu svētdiena
29.03.2015 pl. 10:03

Priesteris Pauls Kļaviņš

Priestera komentārs (29.03.2015)

Ļaudis pulcējas ap Kristu, Viņam ienākot Jeruzalemē, dodoties uz savu nolikto “stundu”, tuvojoties savam Lieldienu noslēpumam. Šodien garīgi pavadām Jēzu Viņa uzvaras ieiešanā Jeruzalemē, kur Viņš piedzīvos ciešanas un nāvi mīlestībā pret Tēvu un pret mums.

Jēzus cieta no grēciniekiem, bet ciešanas pieņēma pilnīgā brīvībā. Viņš bija gatavs upurēt savu dzīvību, lai izpildītu Tēva plānu atpestīt pasauli. Svētais Pāvils saka – Dieva Dēls iztukšoja sevi, pieņemdams mūsu cilvēcisko dabu, paklausīgi pieņēma pat nāvi, nāvi uz krusta, lai iznīcinātu nāvi un atdotu mums mūžīgo dzīvi. Šajā iztukšošanā Jēzus tika pacelts pāri visam. Pats Dievs viņu pagodināja un Dēla pagodināšanu saistīja ar cilvēka un pasaules vēsturi. Mēs apliecinām, sludinām Kristus Lieldienu noslēpumu, kas turpinās Baznīcā un caur Baznīcu cilvēcē un pasaulē. Šis noslēpumainais pazemojums pagodina, šī iztukšošanās dod mūžīgo dzīvi.

Lieldienu noslēpumā Kristus ienāk cilvēka mērogā, aptur visu cilvēka dzīvi, uzņem to visu sevī, apstiprina un vienlaikus pārsniedz. Ieiedams Jeruzalemē, Viņš ir gatavs pieņemt savas un visu cilvēku ciešanas – lai atklātu nevis ar tām saistīto postu, bet gan atpestīšanas potenciālu. Ienākdams Jeruzalemē, Jēzus pieņem no Tēva visiem cilvēkiem piedāvāto pagodinājumu. “Es esmu augšāmcelšanās un dzīvība; katrs, kas man tic, dzīvos, kaut arī būtu miris.” (Jņ 11, 25)

Lai tad kopā ar Kristu arī mēs šādi ieejam Jeruzalemē! “Svētīgs, kas nāk Kunga vārdā!” Ejot kopā ar Viņu, esam Baznīca, kas runā tik daudzu cilvēku valodās, vēstot Jēzus Kristus Lieldienu noslēpumu, kas sevī ietver ikvienu cilvēku. Jēzus ciešanas pauž Dieva mīlestību pret mums. Ar savām ciešanām un nāvi Jēzus ir atvēris mums mūžīgo dzīvi. Ja mēs savu dzīvību atdodam par citiem, līdzīgi kā Jēzus par mums, tad varam atkal saņemt dzīvību, dzīvības pilnību, un būt līdzdalīgi Jēzus Kristus uzvarā pār grēku un ļaunumu. Evaņģēlijā ir atklāts, kas noveda pie Kristus nāves uz krusta. Baznīca vēlas, lai mēs saprastu, ka it visus Jēzus ciešanu aspektus rosināja Viņa mīlestība pret mums.

Mēs visi nesam sevī Kristu, kas ir vīnakoks (sal. Jņ 15, 5), no kura attīstās cilvēces un pasaules vēsture. Kristus ir kā nebeidzams raugs jaunai dzīvei Dievā, mūsu garīgajai attīstībai un pilnveidei Dieva žēlastībā. Lai šī nedēļa rosina mūsos pārdomas, līdzcietību, pateicību un pašatdevi mūsu ikdienas ceļā kopā ar ciešanas nesošo, krustā sisto un augšāmcelto Jēzu Kristu!

Mieramtuvu.lv