Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Jaunai Viesītes katoļu baznīcai tiks uzlikts tornis un krusts
21.08.2015 pl. 12:50
Pirmdien, 24. augustā, pulksten 10:00 ar ceļamkrāna palīdzību tiks uzlikts tornis Viesītes Sv. Franciska Romas katoļu baznīcai, kas tiek celta Raiņa ielā 61a.

Savukārt ceturtdien, 27. augustā, plkst. 11:00 tiks uzlikts arī krusts. Kopā ar metāla krustu tornis ir 9,60 metrus augsts. Uzlikts uz dievnama, tas sniegsies 24 metru augstumā virs zemes, informē Viesītes Romas katoļu draudzes prāvests Viktors Siļčonoks.

2013. gada 21. jūnijā klātesot draudzes locekļiem, projektētāju un celtnieku pārstāvjiem, kā arī Jelgavas diecēzes bīskapam Edvardam Pavlovskim, priesterim Viktoram Siļčonokam un Jelgavas bīskapam emeritus Antonam Justam, tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm topošās Viesītes Svētā Franciska vārdā nosauktās katoļu baznīcas pamatos.

Dievnams ir būvēts uz zemes gabala, ko draudzei šim mērķim reiz uzdāvināja Anita Cinkmane, kura to bija saņēmusi mantojumā no sava tēva.

Jauns dievnams Viesītes katoļu draudzei bija nepieciešams, jo līdz šim draudze, kurā ir aptuveni 130 cilvēku, dievkalpojumus noturēja Viesītes luterāņu dievnamā. Jaunā baznīca atrodas stratēģiski labā vietā - tuvu šosejai un ir redzama ikvienam, kas iebrauks Viesītē vai savā ceļā dosies tai garām.

Jaunā baznīca ir nosaukta svētā Franciska vārdā un, pēc Jelgavas diecēzes bīskapa Edvarda Pavlovska sacītā, šāda izvēle ir "gan par godu Asīzes Franciskam, gan pašreizējam Romas pāvestam. Mēs lūdzam svēto Francisku būt par mūsu baznīcas aizbildni, jo arī viņš savulaik strādāja, atjaunojot dievnamus. Es ceru, ka Viesītes baznīca te stāvēs gadu simtus un varbūt pat tūkstošus".

Pēc arhitektes Ineses Savinas ieceres jaunajā dievnamā būs simts sēdvietas. Kopējā dievnama platība ir ap 600 m², un tam piegulošajā teritorijā paredzēta arī saimniecības ēka.